Moss FK – gammel storhet rører på seg igjen

Den gamle kjempen rører på seg! Moss FK er tilbake i norsk toppfotball etter en serie magre år. Anført av den tidligere keeperkjempen Thomas Myhre, som trener hos de gul-svarte – er det skapt nytt liv på Melløs stadion.

Annonse:

Optimismen er tilbake i Østfoldbyen, hvor ”mossekråkene” har gitt lyd fra seg igjen. Man er rett og slett drit lei av å leve i skyggen av Fredrikstad FK, og i de senere år også Sarpsborg 08. Mye av æren for ”comebacket” i norsk toppfotball tilskrives keeperlegenden Thomas Myhre. Med 456 A-landskamper, mangeårig toppkeeper i Viking, Fredrikstad FK, KIL og ikke minst ei lang og innholdsrik proffkarriere i England, Skottland og Tyrkia. Hans internasjonale karriere fikk imidlertid en brå slutt da han som siste skanse i landslaget opplevde en keepers mareritt mot Tyrkia i 2007. Thomas Myhre ble syndebukk med to utrolige baklengs i 2-2 matchen – som sendte Norge ut av EM –sluttspillet.

Men at han kan sitt fotballfag er hevet over tvil. I Moss FK nyter han stor respekt etter å ha ført den gamle storklubben tilbake i norsk toppfotball.

Sterk åpning

Moss har så langt  gjort en sterk første-sesong i OBOS-ligaen. Laget har kun tapt en match. Den kom mot KFUM sist helg (2-4) i en jevn match. Det sto 2-2 til overtids-tiden startet. Tre seire og hele fem uavgjorte matcher står det respekt av. 13 poeng og 7. plass på tabellen er fasiten etter ni serieomganger. Mest imponerende var vel 1-1 i derbyet mot FFK i Fredrikstad – foran vel 8000 tilskuere. Det sier det meste om fotball- interessen i det gamle fotball-fylket.

 

Tøff oppgave

Det blir ventelig bra med folk på gamle, ærverdige Melløs stadion 2. pinsedag. Det nye Mosse-mannskapet – med veteranen Amin Askar i spissen - har skaffet seg fin selvtillit. Med andre ord en ny tøff oppgave venter Jørgen Wålemarks gutter på naturgraset.

Raufoss har falt tilbake til en 13. plass på tabellen etter to strake nederlag (Mjøndalen 0-3) og 1-2 hjemme mot KIL.

Det var en OK 1.rundekamp mot Brumunddal på onsdag (4-1), mens tapet for KIL svei for jævlig. Da viste laget så mye bra – spesielt før pause at poengene burde blitt igjen på Nammo stadion.

Mot Moss FK vil trolig Nicolai Fosso Fremstad fortsatt være ute etter sin hodesmell mot KIL. Det betyr at det muligens blir en åpning for Jakob Nyland Ørsahl på midtfeltet igjen. Han gjorde en fin match mot Brumunddal i sin første A-match fra start etter et skadeavbrekk på over en sesong.

 

KBK ”on track”

I en uhyre tett og rekordjevn OBOS-liga har KBK overtatt ledelsen – med Sogndal og Ranheim på samme poengsum. Start får besøk av Ranheim i Kristiansand, hvilket blir en styrkeprøve for trønderne.

På Kongsvinger seiler Vegard Hansen på en god bølge om dagen. Når Sogndal kommer på besøk kan rødtrøyene gå helt opp i tetsjiktet med seier.

KBK bør beholde topplasseringen når Skeid kommer til Kristiansund. Derimot må FFK se opp for Åsane. Bergenserne begynner å bli desperate etter sin første seier av året. Laget er bedre enn bunnplasseringen skulle tilsi.

Slik spilles runde 10. (mandag kl 15.00)

 

Bryne –KFUM

Start-Ranheim

KIL-Sogndal

KBK -Skeid

FFK-Åsane

MIF-Sandnes Ulf

Moss –Raufoss

Jerv-Hødd

Annonse fra Obos-ligaen: