Minneord Jens Egil Staff

Søndag 11. september døde Jens Egil Staff. På vegne av alle gode venner i Raufoss Fotball har Tom Løkken skrevet noen ord til minne om humørsprederen, ildsjelen og den lojale Raufoss-patrioten.

Annonse:

Jens Egil Staff er død, 76 år gammel- etter en tids sjukdom. Kampen mot kreften ble for tung for Jens Egil, som sovnet inn på Sykehuset i Gjøvik søndag 11.september.

Med Jens Egils bortgang har Raufoss-samfunnet mistet en markant personlighet. Størst er naturligvis sorgen for kona Anne-Lise og deres to gutter Jens Bjørn og Joakim og deres familier.

Savnet er også stort for Raufoss Fotball og for gjengen som daglig var samlet på Amfi og ”Innsia” på Nammo stadion. Stolen står tom. Meningsutvekslingene er ikke så gode som de var. Selv om vi alle var klar over hans alvorlige sjukdom, så kom bortgangen så altfor brått.

Jens Egil var født i Horten og trådde sine første år der før familien flyttet til Raufoss da Jens Egil var fem år gammel. Som smågutt, med røtter til Horten, ble det naturlig at han ble knyttet til fotballen på Raufoss. Han var en lovende kar som allerede som junior fikk sin debut på A-laget våren 1965 – mot Fremad i treningskamp. Han fikk en rekke matcher på A-laget – i daværende 2.divisjon,selv om han reiste til Oslo for ingeniør-studier.

Vi minnes Jens Egil som en glad gutt, med et sjarmerende vesen og godt humør. Han var lojal, pliktoppfyllende og snill, alltid med gode replikker. Allerede som 20-åring traff han sin kjære Anne- Lise fra Fagernes. De giftet seg i 1966 og fikk guttene Jens Bjørn og Joakim. Sammen utgjorde de en familie som var med å satte sitt preg på Raufoss-samfunnet.

Jens Egil var tilknyttet Raufoss-industrien gjennom et langt liv. Som VVS-ingeniør var han involvert i en rekke utbyggingsprosjekter i Industriparken. Etter noen år i utlendighet - hos Moelven Industrier, flyttet familien Staff tilbake til Raufoss. I 1980 stod den flotte villaen på Lønneberg-feltet ferdig. Det ble et godt hjem for Jens Egil til de siste dager.

oppmann JE.jpg
Oppmann Jens Egil Staff og Tom Løkken hentet inn Chris Lawler som Raufosstrener i 1980.

Guttene Jens Bjørn og Joakim gikk i pappas fotspor, som sentrale brikker i Raufoss Fotball. Begge spilte flere A-kamper for Raufoss, mens Jens Egil i mange år var oppmann og satt i styret i klubben. I tillegg var han mangeårig leder i "Eldres" og fast medlem i ”onsdagskaffen”. Jens Egil var en lidenskapelig Raufoss-patriot helt til det siste.

Jens Egil begraves fra Raufoss kirke torsdag 22. september kl. 13.00

Raufoss-samfunnet og Raufoss Fotball har mistet en av sine beste. Vi lyser fred over Jens Egil Staffs minne.

 

For venner i Raufoss Fotball

Tom Løkken

 

Annonse fra Obos-ligaen: