Mesterstykke på Nordmøre!

Bare gi oss god nok motstand, og vi kan klå hvem som helst. Det fikk Kristiansund merke – for andre gang i år. Seier 2-1 kom etter et taktisk og defensivt mesterstykke!

Dermed fortsatte Raufoss trenden med å vinne eller ta poeng mot topplagene i OBOS-ligaen. Hadde de vært like stødige mot lagene bak, ville tabellen ha sett helt annerledes ut.

Med la det være sagt med en gang: Dersom det var et fnugg av tvil om vi skulle spille i OBOS-ligaen også neste sesong, feide spillerne all slik tvil av banen på Nordmøre.

Etter fire, strake seirer var det ingen tvil om at Kristiansund var storfavoritter på eget kunstgress mot et Raufoss-mannskap som ikke hadde scoret mål siden september. Men gjestene fra Toten viste en helt annen aggressivitet og løpsstyrke enn i hjemmekampen mot Hødd sist helg. I tillegg jobbet hele laget knallhardt defensivt.

Østerud åpnet ballet

Markus Johnsgård var tidlig på farten, men skuddet ble blokkert av en forsvarer. Men allerede etter snaue ni minutter sendte Andres Østerud Raufoss i ledelsen. Raufoss-spissen var fint framme på et innlegg fra Gard Simenstad og satte ballen kontant i nettmaskene.

Johnsgård var på ny framme på et innlegg fra Sivert Westerlund midtveis i omgangen, men headingen ble litt for svak. Og selv om hjemmelaget tidvis spilte Raufoss lave, gikk det godt over halvtimen før de noterte seg for dagens første, store sjanse mot et Raufoss-lag som forsvarte seg godt.

Perle av en scoring

Hjemmelaget gikk ut i hundre etter hvilen, og bare en mesterlig Lauvli i mål hindret baklengsmål fem minutter ut i omgangen. Men et godt organisert Raufoss-lag spilte mesterlig defensivt, og vertene spilte seg sjelden til store sjanser til tross for et betydelig overtak spillemessig.

Og kvarteret før slutt fikk Raufoss hjørnespark. Loris Mettler slo inn, men fikk ballen tilbake på hjørnet av 16-meteren. Skuddet i motsatt hjørne var en aldri så liten perle av en scoring; 2-0 til oss.

Feilberegnet

Kristiansund slo imidlertid fort tilbake. For en gangs skyld feilberegnet Lauvli et skudd fra distanse og slo ballen i eget mål. En aldri så liten kalddusj som skapte liv i kampen igjen.

Men selv om dommeren la til seks minutter, klarte ikke hjemmelaget å spille seg til de store sjansene før helt på tampen av tilleggstidrn. Da var igjen Lauvli der han har vært så mange ganger – nede og reddet en avslutning etter corner fra hjemmelaget.

Trygt forankret midt på tabellen håper vi mange møter opp til siste kamp hjemme mot Bryne neste helg. Da er det også lov å håpe på et like heltent, aggressivt og hardt arbeidende Raufoss-mannskap som det vi opplevde på Nordmøre i helga.

PS! Torjus Engebakken debuterte fra start i Kristiansund. Unggutten leverte en strålende debut inntil han ble byttet ut kvarteret før slutt.

Kampfakta: Kristiansund – Raufoss 1-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Andreas Østerud (9), 0-2 Loris Mettler (78), 1-2 Brynjolfur Willumsson (80)

Laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Oscar Jansson, Sivert Weesterlund – Gard Simenstad, Loris Mettler, Eduards Emsis, Nicolai Fremstad, Torjus Engebakken (Andreas Helmersen 75. min) – Markus Johnsgård, Andreas Østerud (Filip Brattbakk 89. min)

Gult kort: Adrian Hansen, Filip Brattbakk, Torjus Engebakken, Sivert Westerlund og Jørgen Wålemark (trener)