Med kurs for Bergen

Vi har kommet til den 20. serierunden, og turen går til Bergen og Brann Stadion for returoppgjøret mot årets suverene serieleder. Arnar Gudjonsson & Co får en tøff oppgave denne runden, og gutta må opp på sitt beste for å kunne utfordre Brann.

Annonse:

Det er enormt imponerende det Christian Johnsen og det hardtarbeidende mannskapet vårt har utrettet så langt denne sesongen. Tapet mot Brann hjemme på Nammo Stadion i juli er det eneste på de 12 siste serierundene. Når vi samtidig vet at sykdom har herjet i Raufossleiren gjennom hele sommeren, står det enorm respekt av kollektivet vårt. Da tenker vi på den profesjonelle jobben hele laget, trenere og støtteapparat legger ned sammen.

Status i spillertroppen

Vi har hatt spillere ut gjennom sommeren, og først ble superbacken Herman Haugen hentet tilbake til Viking etter utlån, deretter fikk Even Bydal gå. Even har nå signert for Lyn Oslo i NT-ligaen. Markus Aanesland ble solgt til Sandnes Ulf i forrige uke. Andreas Helmersen som er på gang igjen etter skade og rekonvalesens, er nå lånt ut til Hødd resten av sesongen. Vi håper han får mest mulig spilletid i Post Nord-ligaen, og kommer sterkt tilbake på nyåret. Enoch Banza er fortsatt utlånt til finsk fotball.

Inn har Kristoffer Sørensen kommet, og fikk en drømmestart med scoring borte mot Mjøndalen i sin debutkamp samme dag som overgangen fra Bærum SK ble klar. Vi har også signert sunnmøringen Tobias Flem, som leies ut til Brattvåg resten av sesongen.

Emile Dadjo er tilbake i troppen igjen mot Brann etter en strekkskade, mens Sander Werni fremdeles er på sidelinjen etter at han ble svært syk med infeksjoner i luftvegene tidligere i sommer. 

Troppen som reiser over fjellet i dag teller 17 mann. 

Viktig å komme opp mot vårt beste

Christian Johnsen har fremdeles fokuset sitt på en kamp av gangen, og hver trening handler om å få maksimalt med kraft inn i laget. Det har vært en krevende sommer med mange kamper, og flere av spillerne våre har jobbet knallhardt med etterdønninger av sykdom i kroppen. 

Vi er først og fremst ute etter å få opp kraften i laget igjen – etter en periode med mye kamper på kort tid og mye sykdom. Den fysiske formen må være best mulig uke etter uke om vi skal fortsette å utvikle laget og spillet vårt. Det har førsteprioritet.

— Christian Johnsen, trener

Det blir spennende å se om Raufossgutta kan by opp til dans og utfordre i Bergen på søndag, vi vet at det bor mye i det unge mannskapet vårt. Denne uka har de også ladet batteriene sammen med unge spillere på Raufoss Fotballskole som herlige og engasjerte instruktører!

 

Kokende idioter på tribunen

Det blir god kok på tribunene på søndag. Bergenserne strømmer til stadion og lager masse liv, og benevner seg selv som kokende idioter i positiv forstand. Vi regner med at det også denne runden er noen trofaste gule og svarte supportere å skimte i havet av syngende bergensere.

Er du ikke i Bergen kan du se kampen på Discovery+, Eurosport 2 eller på TV2Play. Kampstart er kl. 18.00.

Terje Solbakken er på plass og overfører radiolyd for Radio Toten og Oppland Arbeiderblad.

OBOS-tipset leverer du Her

Vi gønner på vel? Heia Raufoss!

 

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 13.08.2022
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset