Målrik seier mot Strømmen

En innholdsrik lørdagskveld på Nammo sørget for tre viktige poeng.

Raufoss – Strømmen 4-2 (1-1)

Etter en litt rotete åpning på kampen, fikk Raufoss sin første sjanse etter tre minutter da Strømmens forsvar slapp Markus Johnsgård og Even Bydal lett til. Sistnevnte sendte ballen like til side for mål, men nært nok til at det nok satte en støkk i gjestene.

Bare noen minutter senere, like før klokken bikket ti minutter, kom Herman Haugen løpende på høyresiden mot mål og la inn mot feltet, hvor både Markus Johnsgård og navnebror Aanesland sto perfekt plassert foran keeper og flikket ballen inn i nettet. Det var en stund usikkert hvem av dem som var sist på ballen, men det var Aanesland som til slutt ble kreditert. En nydelig scoring, som sendte Raufoss opp til 1-0.

I 18. minutt, i etterkant av et frispark til Strømmen, presset gjestene Raufoss hardt. På nesten samme vis som Raufoss fikk sitt første mål, med et innlegg fra høyresiden og en styring mot mål, fikk gjestene utliknet til 1-1.

Like før kampen bikket halvtimen spilt kom Raufoss på et av mange angrep i løpet av førsteomgangen. Denne gangen var det Bydal og Sander Werni som spilte hverandre opp i full fart mot feltet til Strømmen, hvor Aanesland sto perfekt plassert igjen – men denne gangen mistet han kontroll på ballen. Det som kunne blitt et pent 2-1-mål ebbet ut i ingenting.

Raufoss holdt imidlertid kontroll på ballen og presset på Strømmen. I løpet av de neste ti minuttene var det flere større og mindre sjanser for de gulkledte. De siste fem minuttene av omgangen forsøkte Strømmen å dra tempoet litt ned, de var tydelig litt stresset over presset fra Raufoss-guttene. De lyktes delvis med det, men kun et drøyt minutt før pause fikk Sivert Westerlund en stor sjanse til å sende Raufoss i ledelsen – med et skudd som gikk like utenfor mål. Det ble med nesten, og dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Ti minutter ut i andreomgangen sendte Jakob Ørsahl en nydelig ball mot Johnsgård, som på hodet stusset den videre til Markus Karlsbakk. Sistnevnte nølte ikke et sekund med å lade skuddfoten og sende ballen rett i målet til en utspilt Strømmen-keeper. Med det sendte han Raufoss opp til 2-1.

Ti minutter etter det igjen, i 65. minutt, kom Werni omtrent alene på en kontring mot Strømmen-målet og gjestenes keeper. Men der kontringen til Raufoss var god, var keeperen til Strømmen enda bedre – og avverget Werni fra å øke ledelsen.

Det var Raufoss som dominerte kampen nå. Da andreomgangen var rundt halvspilt ble det mye stopp i spillet, og Strømmen fikk seg en liten pustepause fra presset. Men det var likevel ikke nok til at de fikk utrettet noe stort.

I 80. minutt fikk Johnsgård lirket med seg ballen og la på løp fra midtbanen. Han sendte ballen til Bydal, som igjen sendte den videre mot Karlsbakk. Sistnevnte headet inn i mål, via en Strømmen-spiller. Det sto dermed 3-1 til Raufoss med kun ti minutter igjen av kampen.

På en corner i 87. minutt fikk Raufoss sitt fjerde mål for kvelden. Et litt rotete felt, hvor Raufoss-spillerne var sterkest, gjorde at ballen til slutt havnet like foran mål – hvor Mame Ndiaye kriget den inn. 4-1 sto det med kun et par minutter igjen på klokka.

Strømmen hadde likevel et lite sistegir i seg. I siste ordinære spilleminutt var det deres tur til å sette ballen i nettet etter en corner. De fikk dermed pyntet på resultatet til 4-2 før dommeren blåste av kampen.