Målrik kamp, men ingen poeng mot Ranheim

En underholdende kamp, hvor Raufoss reduserte to ganger, endte med tap for de gulkledte.

Ranheim – Raufoss 4-2 (3-2)

Ett minutt tok det før kampen for alvor var i gang i Trondheim. Ranheim gikk rett i strupen på Raufoss, og fikk satt 1-0 etter kampens første corner. En tøff start for de gulkledte, og strupetaket fortsatte i kampens første ti minutter.

Rett etter kampen var bikket 11 minutter spilt satt ballen igjen i nettet bak vår Ole Kristian Lauvli. 2-0 til Ranheim etter et vanvittig press.

Etter dette våket Raufoss til liv og ga mer motsand, og begynte selv å presse hjemmelaget. I 17. minutt ga det betalt, da Sivert Westerlund sendte et nydelig innlegg til Mame Ndiaye som videre løftet den frekt over Ranheims keeper. Et nydelig mål som ga Raufoss sitt første mål og stillingen 2-1.

Fram mot halvtimen spilt roet presset seg fra begge lag, og det gikk til stillingskrig hvor ingen av lagene fikk utrettet så mye. Det var helt fram til 37. minutt, hvor Ranheim økte ledelsen til 3-1, signert målscoreren fra det andre Ranheim-målet: Elias Melkersen.

Snaue to minutter senere fikk Raufoss corner, og Mathias Nygaard sto perfekt plassert foran kassa til hjemmelaget – og puttet inn corneren. Det femte målet i kampen, allerede før pause, og den andre reduseringen til Raufoss til 3-2.

Inn mot pause flyttet Raufoss seg høyt opp i banen. Det virket som om de gjerne ville gå til pause med uavgjort heller enn å ligge under. I 44. minutt var det også veldig nære på da Markus Aanesland nesten fikk vippet ballen over keeper like foran mål. Det sto dog 3-2 på tavla da dommeren blåste av førsteomgangen.

Det bølget godt mellom lagene det første kvarteret av andreomgangen, og underholdningen vi fikk i første omgang fortsatte – men denne gangen foreløpig uten mål. I 63. minutt var det nære på for hjemmelaget da ballen gikk i stolpen, men heldigvis fikk Lauvli hendene på den.

I 72. minutt kunne utlikningen til Raufoss vært et faktum, da Andreas Helmersen sendte ballen gjennom til Ndiaye, som sto alene foran åpent mål. Men situasjonen før Ndiaye fikk ballen ble avblåst for offside.

Tre minutter senere var det heller i andre enden det skulle skje. Ranheim økte ledelsen sin nok en gang, etter en kanon fra trøndernes Michael Karlsen. 4-2 sto det på tavla da.

Mot sluttminuttene fikk Ranheim til tider veldig store rom på Raufoss’ banehalvdel – gjerne fordi Raufoss sto høyt i håp om å få hentet inn ledelsen og sanke poeng. To sterke redninger fra Super-Lauvli sørget for at de gulkledte ikke havnet under mer enn de allerede var.

Med fem minutter tillegg hadde Raufoss fortsatt mulighet til å få med seg poeng fra Trondheim, men da dommeren blåste av kampen sto det fortsatt 4-2.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Edvard Race (Andreas Helmersen, 69.), Marius Alm (Sander Werni, 46.), Herman Kleppa – Karlsbakk, Nicolai Fremstad (Even Bydal, 46.), Mathias Nygaard – Markus Aanesland (Enoch Banza, 85,), Mame Ndiaye, Teodor Haltvik

• Kort: Teodor Haltvik (70.)

Publisert: 22.06.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset