Målkalas og tre deilige poeng

Stjørdals-Blink gjestet Nammo stadion onsdag kveld. Det ble en kveld vi seint kommer til å glemme, hvor Raufoss leverte solid både framover og bakover!

Raufoss – Stjørdals-Blink 5-2 (2-0)

Det første kvarteret av kampen bølget godt fram og tilbake mellom lagene, med et lite overtak fra Raufoss. Det skulle også bli betegnende for hele kampen.

I 18. minutt slo Enoch Banza en frekk pasning gjennom forsvaret til gjestene, hvor Markus Karlsbakk styrte den mot mål. Ballen gikk like utenfor, og ble dermed Raufoss’ største sjanse så langt i kampen.

Det var høyt tempo i kampen, og begge lag presset hverandre høyt. Det var ikke mer enn et lite feilgrep som skulle til før en kjapp kontring kom den ene eller andre veien.

Raufoss fikk en rekke cornere som følge av presset, og i 35. minutt satt en av dem som en perle i mål. Markus Aanesland slo en perfekt corner mot bakerste stolpe, hvor Markus Johnsgård var på plass og headet den inn til kampens første mål.

Snaue ti minutter senere, i 43. minutt, kom Herman Haugen på et utrolig løp i en kontring og la inn ballen foran mål. Karlsbakk, som hadde en ikke ulik sjanse tidligere i omgangen, var igjen på ballen for å styre den i mål. Denne gangen gikk den på riktig side av stangen, og doblet ledelsen like før pause.

Like etter omgangen bikket 45 minutter kom Andreas Helmersen på et nydelig løp mot mål. Han ble taklet like utenfor feltet til gjestene, hvilket ga et frispark i kjempeposisjon for Raufoss. Det var Johnsgård som sendte ballen mot mål, og en god redning av Stjørdal-keeperen sørget for at det sto 2-0 og ikke 3-0 da dommeren blåste av førsteomgangen.

Andreomgangen startet med mer Raufoss-press, og gjestene fra Trøndelag kom sjeldnere og sjeldnere til noe – for de gulkledte var solide både framover og bakover denne kvelden.

Det skulle gå helt til 63. minutt før Stjørdals-Blink fikk tatt hull på byllen og fikk ballen i mål. De kom i full fart på en kontring, og Ole Kristian Lauvli fikk ikke reddet den fra å havne i nettet.

Herfra og utover gikk det i et fenomenalt tempo. Snaue ni minutter etter gjestene hentet seg litt inn, økte Raufoss ledelsen da Banza kom stormende mot mål og la inn på hodet til Johnsgård, som igjen dundret inn sitt andre for kvelden. 3-1 sto det da det kun var et drøyt kvarter igjen av kampen.

Stjørdalingene hentet seg likevel inn enda en gang og kom mer med i kampen mot innspurten. I 77. minutt satte de et mål til og reduserte til 3-2. Etter dette presset de Raufoss, og viste at de ikke var villige til å reise derfra poengløse uten ordentlig kamp.

Raufoss hadde imidlertid nok et gir på lager denne kvelden. På sin første touch på ballen etter å ha blitt byttet inn i 87. minutt, satte Even Bydal et mål uten sidestykke med et skudd fra rundt 20 meter. Du trodde kanskje kampen var punktert da? Langt ifra.

Fire minutter på overtid skulle Teodor Haltvik sørge for at kampen ikke bare var punktert, men at alle dekkene var flate. Et nydelig skudd i krysset, som også gjestenes keeper var så vidt på i en full strekk, sørget for at det sto fem mål til Raufoss før dommeren blåste av.

En målrik og underholdende kamp endte dermed 5-2 til slutt.