Målkalas og seier i sesongens første hjemmekamp

Aalesund gjestet Nammo stadion onsdag kveld. Der fikk de bryne seg på et offensivt og sterkt gulkledt lag!

Raufoss – Aalesund 4-2 (2-2)

I sesongens første hjemmekamp åpnet Raufoss offensivt som vanlig, og gjorde så Aalesund tidlig fikk kjenne på hvilken motstand de hadde å bryne seg på. Etter de første minuttene tok imidlertid bortelaget litt over, hvilket ga resultat etter et snaut kvarter spilt. Da fikk Aalesund-spiller Simen Bolkan Nordli gå omtrent uforstyrret gjennom forsvaret og sette ballen bak Ole Kristian Lauvli. Det sto altså 0-1 på måltavla ganske tidlig i kampen.

Fem minutter senere var Raufoss svært nære å sette 1-1 da Markus Aanesland la inn til Mame Ndiaye som sto rett foran Aalesund-keeperen. Dessverre for Raufoss, var keeper Michael Lansing våken og reddet den.

Men det gikk ikke mange minuttene igjen før Teodor Haltvik leverte et lekkert løp mot Aalesund-målet. Han sendte ballen videre til Ndiaye, som med pannebrasken sørget for å utlikne. 1-1 var et faktum i 24. minutt.

Kampen bølget fram og tilbake, og det var i perioder ganske hektisk både for spillerne og for oss som så på. I 33. minutt fikk Aalesund et diskutabelt frispark i ganske god posisjon for Aalesund-spiller Bolkan Nordli som scoret det første målet. Han satte skuddet rett i stolpen, og sendte Lauvli ut i full strekk – men på returen rakk ikke Lauvli å komme seg på beina igjen, så målet sto åpent for Aalesund å putte sitt andre og gå opp i ledelsen igjen.

Fem minutter før ordinærtid av førsteomgangen fikk Raufoss corner, og Herman Kleppa la den inn mot første stolpe – og der var flere spillere, som styrte ballen i mål. Edvard Race var sist på ballen og sørget for en ny utlikning for Raufoss, nå til 2-2! Etter målet var det ikke mange minuttene igjen av omgangen, så stillingen sto på 2-2 da dommeren blåste av for pause.

Andreomgangen startet med omtrent like mye intensitet som hva det var i den første omgangen, men det skulle gå et drøyt kvarter igjen før et av lagene fikk noen uttelling. Denne gangen var det de gulkledte guttene som fikk betalt for jobben, og Ndiaye var igjen på rett plass til rett tid– og sendte Raufoss opp i ledelsen med 3-2. Et nydelig angrep fra Raufoss rundt timen spilt!

I minuttene etter lå det enda en Raufoss-scoring i lufta. På en corner ble det mye rot foran målet til Aalesund, før ballen til slutt havnet hos Marius Alm – som med et nydelig kanonskudd sendte Raufoss opp til 4-2 i 69. minutt.

Aalesund ville tydelig ikke gi seg selv om de lå to mål under og minuttene tikket i Raufoss’ favør. De satte inn et ekstra gir i sluttminuttene og over i overtiden. Halvveis i overtidsminuttene måtte Lauvli ut i fullstrekk, på et skudd som gikk i stolpen. Men det ga ingen resultat, og kampen endte 4-2.