Målkalas, men kun ett poeng mot Kongsvinger

En fartsfylt kamp der ingen lag ville tape, men ingen klarte heller å ta seieren på Gjemselund søndag kveld.

Kongsvinger – Raufoss 3-3 (2-2)

I de første ni minuttene av kampen var det relativt jevnt, og om noe var det hjemmelaget som var mest frampå. I tiende spilleminutt leverte vår superkeeper en fantastisk redning da den tradisjonelt så målfarlige Adem Güven kom som et tog alene mot ham. Barnemat for Ole Kristian Lauvli!

Et drøyt minutt senere leverte Raufoss et nydelig angrep, hvor Kristoffer Nessø var sist på ballen som han limte i nettet bak Kongsvinger-keeper Riffi Mandanda. Raufoss tok ledelsen i 12. minutt!

Etter 0-1-målet fyrte Raufoss seg opp og kom til flere store sjanser. Nessø prøvde seg igjen på et skudd, men denne gangen for svakt til å gå helt inn. Deretter karret Matias Belli seg gjennom Kongsvinger-forsvaret og sto plutselig alene mot Mandanda – som viste at også han er en keeper som kan redde på lik linje med Lauvli.

I 25. minutt kom Kongsvinger, litt ut av ingenting, med utlikning. Hjemmelagets Even Bydal smalt til fra godt utenfor feltet til Lauvli, og satte de fleste ut av spill. Men Raufoss lot seg ikke stoppe av det, og i 29. minutt sendte Filip Brattbakk en nydelig pasning gjennom hele feltet og inn til Mame Ndiaye. Igjen leverte keeper Mandanda en god redning – dessverre for de gulkledte.

Det bølget stadig fram og tilbake på Gjemselund, og i 31. minutt var det Kongsvinger sin tur til å være i ledelsen. Hjemmelagets Ludvig Langrekken, som også tidligere i kampen hadde en grei halvsjanse for Kongsvinger, sendte laget sitt opp til 2-1.

Raufoss la seg på ingen måte på bakbeina av den grunn. De svarte med et vanvittig press, og gjorde så Kongsvinger-forsvaret stadig skalv i beina. Det ga resultat allerede i 37. minutt, da Edvard Race sørget for 2-2, og enda en gang var det like langt!

Klokken tikket mot pause og kampen fortsatte å bølge fram og tilbake. Raufoss hadde to store sjanser like før dommeren blåste av, men det sto fortsatt 2-2 da de gikk inn i garderoben. En fartsfylt og innholdsrik førsteomgang!

De gulkledte åpnet andreomgangen best, og leverte både en og to relativt store sjanser i løpet av de første ti minuttene. Det fortsatte å bølge fram og tilbake mellom lagene, men ikke like intenst som det var i første halvdel av kampen.

Det skulle gå over 20 minutter før noen fikk noe å juble for igjen – og det var våre egne Raufoss-gutter som sørget for det. I 67. minutt sendte Nessø et innlegg til Ndiaye som sto like foran Kongsvinger-målet, og han gjorde hurtig trekk og dundret ballen i nettet. 2-3 var stillingen!

Som takten var gjennom hele kampen, var det ikke så lenge et av lagene fikk være i ledelsen. Drøye fem minutter senere, i 73. minutt, var det målsniken Güven som igjen utliknet for Kongsvinger til 3-3. Dette var for øvrig en litt sjelden visitt, for hittil i andreomgangen var det Raufoss som hadde best taket på kampen.

De lille overtaket forsvant imidlertid litt med utlikningen, og Kongsvinger tok delvis over med flere forsøk på å ta seieren. Men det var ingenting verken forsvaret vårt eller Lauvli ikke kunne stå imot.

Klokken tikket etter hvert raskt mot slutten for begge lagene, og det begynte å bli litt desperate og forhastede forsøk begge veier for å prøve å sikre seieren. På overtiden fikk Kongsvinger en corner hvor de sendte alle mann foran målet til Raufoss, men ballen endte til slutt hos Owusu som sendte den lekkert fram mot Nessø – som spurtet mot Kongsvingers åpne mål. Dessverre ble ballen litt for lang, og det var det siste ordentlige som ble gjort før dommeren blåste av på resultatet 3-3.