Lynum matchvinner mot Lyn

Kanskje ikke blendende vakkert, men disiplinert og godt organisert. Og da Jan Inge Lynum scoret kampen eneste mål etter hvilen, holdt det til en pen arbeidsseier over Lyn.

Tre poeng på hjemmebane var definitivt kjærkomment og sørget for at vi holder bunnlagene på en armlengdes avstand og avanserte til 9. plass på tabellen.

Raufoss la seg lavt og lot Lyn få et spillemessig overtak fra start. Kvarteret ut i kampen var det bare en god Lauvli i mål som reddet oss fra baklengsmål med en glimrende fotparade. Fem minutter seinere hadde gjestene fra storbyen nok en god mulighet, men headingen fra Jacob Hanstad gikk utenfor.

Annullert scoring

Drøyt midtveis i omgangen trodde alle på Nammo stadion at Raufoss tok ledelsen etter ei perle av et frispark klin i krysset fra Jan Inge Lynum. Scoringen ble imidlertid annullert for frispark i feltet.

Lauvli viste igjen klasse etter en Lyn-heading noen minutter seinere. I en for oss svak omgang der vi produserte fint lite, gikk dermed begge lag målløse av banen til pause.

Erlend Hustad forsøkte seg med et langskudd tidlig i 2. omgangen, men gjestenes målvakt reddet til hjørnespark.

«Snapper`n» Lynum

Spillemessig var vi også litt kvassere enn før hvilen, men det haglet ikke akkurat med sjanser verken den ene eller andre veien utover i omgangen.

Ikke før Jan Inge Lynum snappet ballen etter en tabbe i Lyn-forsvaret godt over midtveis i omgangen. Kantspilleren bråsnudde og feide kula i nettet fra kort hold.

Like før full tid hadde Jakob Nyland Ørsahl muligheten til å øke til 2-0, men avslutningen ble for svak.

Kampfakta: Raufoss – Lyn 1-0 (0-0)

Scoring: 1-0 Jan Inge Lynum (71)

Gult kort: Marius Alm, Torjus Engebakken

Tilskuere: 923

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Kristoffer Hay, Marius Alm, Jamal Deen Haruna – Jakob Nyland Ørsahl, Torjus Engebakken, Sander Nordbø, Victor Fors – Ryan Lee Nelson (Kodjo Somesi fra 86. min), Jan Inge Lynum (Andreas Østerud 77. min), Erlend Hustad (Magnus Fagernes fra 81. min)