-Kunsten er å gjenskape prestasjonen

Gutta er på plass i Sandnes med en 18-mannstropp. Lørdag kl. 15.00 er det klart for ny serierunde mot Sandnes Ulf. Her kommer Tom Løkken sine refleksjoner før OBOS-ligaens 3. runde

Annonse:

Raufoss Fotball slo realt tilbake hjemme på Nammo Stadion mot KFUM i hjemme-premieren. Tapet (0-1) mot Hødd var glemt – og ”disiplene” fra KFUM Oslo fikk til de grader kjørt seg i vinterlige omgivelser på Nammo stadion. Hele Jørgen Wålemarks mannskap presenterte seg for sitt hjemmepublikum med til tider å rundspille ballsikre, og trolig også seierssikre KFUM på en imponerende måte. Det var gladfotball som varmet så til de grader at man formelig kunne se snøen smelte på hovedtribunen….

Slo tilbake

Skepsisen og usikkerheten fra Hødd-matchen var med ett forvandlet til optimisme hos ihuga Raufoss-tilhengere. Det var herlig å se så mange brede smil på returen fra Nammo Stadion denne ettermiddagen. Våren er herlig! Når Lauvli holder nullen, når forsvarstrioen rydder opp i det som kommer, når aggressiviteten på midtfeltet kombineres med Hammers ro, Frøysas overblikk og Metlers utsøkte dokumentasjon på OBOS-ligaens beste pasnings og skuddfot - i tillegg viste Helmersen gjentatte beviser på at han har noe som ikke er dagligdags i norsk toppfotball i sin vei tilbake fra skademarerittet. Og Gard Simenstad med krutt i beina fra sin ving-back posisjon da dere! Glemmes skal heller ikke den hjemvendte sønnen, Andreas Østerud som fikk sin OBOS-debut fra start. Hardtarbeidende og målfarlig. Tilbake etter to år hos naboen nederst i Storgata, voksen i spillestilen – helt uten senskader. Rett og slett tåredryppende god...

 

Karamellen

Det har vært ei uke med blide fjes og nydelig vårvær for oss som elsker gult og svart. Så får vi heller være litt overbærende med våre ”venner” i Nettavisen. At vi ikke har livets rett i divisjonen var jo på grunn av at en designer synes vi har de styggeste draktene i Obos- eller?

Det er lov å suge litt på karamellen noen dager, det vet Jørgen Wålemarks gutter også. Men allerede lørdag ettermiddag er det på' med arbeidshanskene igjen. Da venter Sandnes Ulf i Sandnes, en ny tøff oppgave for våre gutter. Trener-veteranen Bjarne Berntsen sliter med å få stabilitet i sine lyseblå. Klubben har i flere år vært i favorittpuljen - uten å lykkes, til tross for gode økonomiske ressurser og stor aktivitet på spillermarkedet.

 

Kjenninger

For våre gutter blir det gjensyn med tidligere Raufoss-spillere Moldskred Belli, Herman Kleppa og Markus Aanesland. De to første spilte mot Sogndal sist helg, da rogalendingene gikk på et knepent tap mot Sogndal i en jevn batalje.

Fjorårets match på Østerhus Arena endte med 4-1 triumf til Raufoss. De siste sesongene har Raufoss fått et bra tak på Sandnes-laget. Spørsmålet nå er om Wålemarks gutter klarerer å gjenskape prestasjonen fra KFUM-matchen. Klarer de det er mulighetene avgjort tilstede for full pott….

 

Kniven på strupen

Kristiansund BK var storfavoritt hos alle før seriestart, men ligger etter to serieomganger i bunnen av tabellen - uten poeng. Lørdagens match mot Kongsvinger må vinnes. KIL på sin side er ingen enkel match. Klubbens nye trener Vegard Hansen er en defensiv mester og vet å lage problemer for favoritter.

Uten poeng mot Adem Güven og co vil KBK være ute i hardt vær. Uten full pott mot KIL kan det raskt bli uro på Nordmøre. Vi tror imidlertid KBK reiser seg etter to svake matcher som storfavoritter i Obos-ligaen. Da går det ut over Kongsvinger.

 

Runde 3: Lørdag kl 15.00

 

Sandnes Ulf –Raufoss Fotball

KBK- Kongsvinger

Hødd –Åsane

Jerv-Skeid

 

Søndag kl. 15.00

Bryne-Start

KFUM-Ranheim

Moss-Sogndal

Mjøndalen- FFK (mandag kl 19.00)

Annonse fra Obos-ligaen: