Kruttsterk seier i Egersund!

Et solid defensivt fundament i kombinasjon med helhjertede forsøk framover på banen sørget for at vi opprettholder den sterke bortestatistikken etter seier 2-1 borte mot Egersund.

Ikke siden midten av april har vi gått av banen etter å ha tapt på bortebane. På Sør-vestlandet gjennomførte vi en meget god taktisk kamp, der innbytter Andreas Østerud ble matchvinner med et brassespark snaue ti minutter før full tid.

Sterkt av Hustad

Det var på ingen måte ufortjent da Erlend Hustad sendte Raufoss i ledelsen etter drøye 20 minutter. Da hadde vi allerede yppet oss ved to-tre anledninger uten å få nettkjenning. Hustad tok fint ned et langt framspill, vente av en Egersund-stopper og satte ballen kontant i mål.

Baklengsmålet så ut til å vekke sørlendingene som tok over mer av spillet etter scoringen. Raufoss så imidlertid komfortable og solide ut defensivt, og Egersund slet med å spille seg til målsjanser.

Lauvli i aksjon

Riktignok ble Lauvli satt skikkelig på prøve på et langskudd mot slutten av omgangen, mens tidligere Raufoss-spiller Andreas Helmersen fikk muligheten på en heading etter innlegg mot slutten av omgangen.

Dermed kunne vi gå til pause med ett måls ledelse etter en omgang der både Ole Kristian Lauvli og Torjus Engebakken fikk hver sin smell. Sistnevnte måtte forlate banen halvtimen ut i kampen.

Egersund startet 2. omgangen med en gedigen dobbeltsjanse. Først smalt et langskudd i tverrliggeren etter at Lauvli fikk fingertuppene på ballen. På returen avverget samme Lauvli med en feberredning.

Knallhard jobbing

Utover i omgangen ble det mye hardt, defensivt arbeid for våre gutter. Egersund gjorde tre bytter etter en time. Vi sløste bort en fin mulighet på en kontring, før hjemmelaget fikk hull på byllen. Heine Åsen Larsen stusset en corner i mål, utagbart for Ole Kristian Lauvli.

Lauvli fortsatte med et par matchvinnerredninger samtidig som vi kom oss litt høyere i banen utover i omgangen. Og snaue ti minutter før full tid var det to innbyttere som sørget for at vi igjen tok ledelsen.

Østerud-perle

Oliver Rotihaug hadde nettopp kommet på banen, traff Andreas Østerud med et innlegg og sistnevnte brassesparket oss opp i 2-1.

Egersund fikk en megasjanse etter hjørnespark som Adrian Hansen på mirakuløst vis klarte å avverge på overtid. Også Ole Kristian Lauvli og Jamal Deen Haruna måtte tre i aksjon i egen boks i sluttminuttene, og dermed ble vi det første laget som tok tre poeng på Egersunds hjemmebane i år – et lag som før denne runden bare hadde Kongsvinger foran seg på tabellen.

Kruttsterkt av våre gutter der vi hadde en matchvinner i hver ende av banen – Ola Kristian Lauvli og innbytter Andreas Østerud.

Kampfakta: Egersund IK – Raufoss Fotball 1-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Erlend Hustad (21), 1-1 Heine Åsen Larsen (66), 1-2 Andreas Østerud (83)

Gult kort: Victor Fors

Laget: Ole Kristian Lauvli – Victor Fors, Kristoffer Hay (Adrian Hansen 81. min), Marius Alm, Jamal Deen Haruna, Jakob Nyland Ørsahl – Sander Nordbø, Torjus Engebakken (Kodjo Somesi 30. min), Ryan Lee Nelson (Oliver Rotihaug 81. min), Jan Inge Lynum (Andreas Østerud 69. min) – Erlend Hustad (Magnus Fagernes 66. min)