Kråkene fra Moss flakset høyest på Nammo

På en dag der det spillemessig ikke helt ville seg for oss, stakk Moss av gårde med alle tre poengene etter å ha vunnet 2-0 på det som blant mange kalles fotballens festdag.

For våre gutter ble det imidlertid ingen fest som opptakt til 17. mai-feiringen, etter en kamp der vi sleit med kjappe mossinger og ikke klarte å omsette egne sjanser i scoringer.

Raufoss la imidlertid press på Moss fra start og yppet seg med et par gode muligheter allerede i åpningsminuttene. Begge endte imidlertid med hjørnespark – resultatløse sådan.

Kalddusj

Det kom derfor som en liten kalddusj da Sebastian Pedersen fikk stå umarkert på bakre stolpe og ekspedere et innlegg fra høyre til ledelse 1-0 for Moss etter drøye ti minutter.

Minutter seinere var Erlend Hustad nær ved å utlikne, men ballen trillet på utsiden av stolperota. Det samme var Torjus Engebakken drøyt midtveis i omgangen. Og da Hustad brant en stor mulighet ti minutter før pause, får vi takke Ole Kristian Lauvli for en kvalifisert redning som sørget for at «mossekråkene» ikke ledet med mer enn ett må da lagene gikk i garderoben. Og det etter en omgang der spillet bølget mye fram og tilbake.

Nådestøtet

Andreomgangen var drøye ti minutter gammel da en mossespiller nok en gang fikk stå umarkert i feltet. Kristian Fredrik Aasen Strande scoret sikkert og sørget for 2-0 til gjestene fra Østfold.

Resten av kampen hadde egentlig Moss god kontroll og var vær ved å øke ledelsen kvarteret før slutt. Vi klarte aldri å sette noe ordentlig trøkk på motstanderen, og dermed er det bare å håpe på bedre poengfangst mot Sogndal på Fosshaugane allerede førstkommende onsdag.

Takk til alle 952 tilskuere på tribunene.

Kampfakta: Raufoss – Moss 2-0 (0-1)

Scoringer: 0-1 Sebastian Pedersen (11), 0-2 Kristian Fredrik Aasen Strande (56)

Gult kort: Jan Inge Lynum, Eduards Emsis, Kristoffer Hay

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Marius Alm (Andreas Østerud 82. min), Kristoffer Hay, Jakob Nyland Ørsahl – Oliver Rotihaug (Victor Fors 57. min), Eduards Emsis, Torjus Engebakken (Ryan Lee Nelson 57. min) – Sander Nordbø, Jan Inge Lynum (Kodjo Somesi 57. min) Erlend Hustad