Kan vi yppe oss mot Brann?

Vi ser fram til mandagens match mot Sportsklubben Brann på Nammo Stadion kl. 18.00! Det er aller første gang bergenserne gjester vår nåværende stadion, og vi må helt tilbake til cup'n i 1977 for å finne forrige oppgjør mellom lagene.

Annonse:

Sportsklubben Brann fra Bergen har vært et av storlagene i norsk toppfotball helt siden 1920-tallet, og kan vise til tre eliteserie-gull - det siste i 2007, og seks Norgesmesterskap det siste i 2004. Laget har gjennom tidene figurert ute i Europa og har gjort sine saker svært godt.

Når Brann rykket ned fra Eliteserien i fjor høst, hadde de holdt plassen i seks sesonger etter forrige nedrykk som kom etter 2014-sesongen. Nedrykket i 2014 var det første på 31 sammenhengende sesonger i elteserien. Alt tilsier at Brann vender tilbake til eliteserien igjen etter inneværende sesong. Så langt har den røde horde fra Bergen sanket inn 36 poeng på 14 kamper, og har enda ikke tapt en kamp. Med det er Brann øverst på tabellen i årets OBOS-liga, med ni poeng ned til lag nummer to, Stabæk.

Det ser ut til å bli "grei skuring" og kvass retur til eliteserien etter skrekk-sesongen bergenserne gjennomlevde i fjor.

Siste møte mellom lagene var i Cup'n i 1977

Vi gleder oss til å få Bergensbesøk på Nammo Stadion på mandag! Lagene har ikke møttes siden Raufoss møtte Brann på Brann Stadion i 4. runde i Cup'n i 1977. Den gangen vant vi 2-1 med to scoringer av Harald Balke som banket inn to perler av noen mål, begge etter lange utspill fra keeper Arne Ørbekk. Som en kuriositet kan det også nevnes at før den tid møttes lagene i eliteseriekamper i 1964, 1967 (nede på nivå 2), 1973 og 1974 - her ble status tre seire, tre tap og to uavgjorte kamper. Lagene møttes også i hovedserien i 1957/58, her vant Brann begge kampene. (Kilde: Arne Halvorsrud og NTB Nifs))

Vi bare nevner det...

Christian Johnsen disponerer OBOS-ligaens yngste mannskap, og laget vårt og hele apparatet rundt har jobbet beinhardt sammen hele vegen siden 2017-sesongen. 

Lag som  Aalesund, Hamkam, Lillestrøm og Jerv som alle har spilt seg opp i eliteserien de siste årene har måttet bite i det sure kunstgresset med sviende tap på Nammo Stadion de siste sesongene. Forholdene er definitivt mindre og mer beskjedne her på Toten, men vi har også lange og stolte fotballtradisjoner som vi legger sjela vår i å holde i hevd! Seks kamper på rad uten tap er status før den 15. serierunden mot serielederen.

Vi ser veldig fram til mandagens match! Det håper vi DU også gjør! Vi vet at Brannsupporterne stiller sterkt på tribunene, til tross for mandagskamp og lang reiseveg. Bortefeltet kommer til å kry av rødkledde bergensere som synger nystemten eller noe sånt! Bli med å lage liv og røre, og farge hovedtribunen gul og svart! 💛🖤

Husk også å levere ditt OBOS-tips HER

Billetter kjøper du enkelt og greit på TicketCo HER

Billettsalg blir det også på Amfi Raufoss lørdag 16. juni (salgstand fra 12-16) og i billettluka på Nammo Stadion fra kl. 17.00 på mandag. 

Heia Raufoss! 

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 15.07.2022
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset