Jørgen er vår nye hovedtrener

Jørgen Wålemark (50) har vært vår assistent-trener i 2022. Nå er han ansatt som hovedtrener I Raufoss Fotball med kontrakt for de neste to årene, ut 2024.

Annonse:

Om noen skulle tro at det "soves" i klubbadministrasjonen på Nammo Stadion, så kan vi med en gang avkrefte det!

Oppkjøringen til 2023-sesongen er i gang for lengst. Mathias Engebakken & Co jobber systematisk og godt for å få på plass slagkraftige team for klubben som helhet, og for de ulike satsingene på alle nivåer i klubben.

En nøkkelrolle er herrenes hovedtrener, og vi er svært fornøyde med at det er Jørgen som er den som skal føre an de neste to årene. På dagens pressekonferanse ble det gjort klart at klubben, og vår nye hovedtrener er helt samstemte om at all opparbeidet kunnskap og kompetanse gjennom de siste årene med Christian Johnsen ved roret, skal videreforedles.

Samtidig som man vil gjøre grundige evalueringer og ta nye grep der man har sett at det kanskje er riktig. Fotballadministrasjon og fotballfag er ferskvare, og kontinuerlig forbedring er nødvendig for å henge med.

Se OA-TV

jørgen samtale med Knut.jpg
Fra dagens pressekonferanse på Innsia. Jørgen i samtale med Knut Befring

Trives godt på Raufoss

Vår nye hovedtrener trives veldig godt på Raufoss, og har gjennom året reist land og strand rundt både med vårt A-lag i OBOS-ligaen, og med gutta i Norsk Tipping-ligaen som assistenttrener og spillerutvikler. 

Han er utadvendt og kunnskapsrik, har trygg selvtillit og lar seg lett begeistre av folk han møter både i klubben og i andre sammenhenger. Vi har lært Jørgen å kjenne som en åpen og omgjengelig fyr det siste året.

Imponerende spillerkarriere - fotball i blodet

Jørgen har en lang og solid spiller- og trenerkarriere bak seg. Han er født og oppvokst i Ljungskile, et lite sted 60 km nord for Gøteborg på vestkysten i Sverige med snaut 5000 innbyggere. Jørgen, hans far og to brødre har hatt stor betydning for den fantastiske fotballhistorien til Ljungskile SK.

Ljungskile SK er en liten klubb som de siste 30 årene har hatt en enorm utvikling og likhetene er mange med slik det er her på Raufoss.

Jørgen og hans Ljungskile har en helt spesiell historie i Svensk fotball da de i løpet av sju sesonger rykket opp fra 5. divisjon til Allsvenskan. En utrolig historie som det er skrevet mye om. 

Les mer HER

Denne podcasten som ligger ute på Spotify er også meget god: When We Were Kings

Jørgen har i tillegg til mange år i sin moderklubb på alle nivåer, blant annet spilt i Lillestrøm, Elfsborg, Paralinni (Kypros) og AE Limasol (Kypros). Han avsluttet spillerkarrieren som 37-åring.

Det er mange likheter mellom Raufoss og Ljungskile, jeg vet hva det handler om på små steder og med begrensede økonomiske muskler - jeg kjenner meg godt igjen, og jeg trives veldig godt her!

— Jørgen Wålemark, hovedtrener Raufoss Fotball

toppfotballtrener Jørgen.jpg
Erfaren: Etter en lang spillerkarriere har Jørgen vært trener i toppfotballen i 13 år.

Har vært toppfotballtrener de siste 13 årene 

Etter endt spillerkarriere startet han trenerkarieren i BK Häcken som G19 trener, her vant laget det Svenske mesterskapet på første forsøk. Deretter gikk ferden videre til Varberg Bois i Superettan, her var han i fire år med gode resultater. De neste årene hadde han en kort periode i Jønkøping Sødra og i 2019 tok han moderklubben Ljungskile tilbake til Superettan.

Jørgen er utdannet med UEFA Pro-Lisens, som er Europas høyeste trenerutdanning, og har utdanning innenfor ulike deler av Sports management-fagene, samt grunnfag i idrettspsykologi fra universitetet i Gøteborg.

I løpet av uka vil det også bli klart hvem som blir Jørgens assistent-trener, så heng med!

Vi gleder oss til 2023-sesongen!  💛🖤

 

Annonse fra Obos-ligaen: