IMG_6483

Jentene spisser formen i Danmark

Vi har trent godt i vinter og jentene er klare til seriestarten, sier en engasjert hovedtrener Øystein Amlien

Annonse:

La treningsleiren til Aalborg

Onsdag satte Raufossdamene seg på båten til Danmark for et intensivt treningsopphold for å spisse formen. Treningsoppholdet ved Skansen Idrettssenter, rett utenfor Aalborg, er siste finish før 3.divisjonslaget er klare for seriestart. Det skjer allerede mandag 27. mars på hjemmebane, der Kolbotn 2 står på motsatt side. Lørdag møter de 2.divisjonslaget Nørresundby til treningskamp, noe som vil være en god utfordring.

- Det kan være at vi har godt av et tap i treningskampen lørdag, med tanke på seriestarten. Vi trenger en sterk motstander for å kjenne hva laget tåler, for fram til nå har vi vunnet alle treningskampene i vinter, sier Amlien.

Han håper selvsagt på seier, men erkjenner samtidig at det aldri er smart å «få det for lett».

Treningskampene
Treningskampene har gått mot motstandere fra 3. divisjon. Det har endt med seier mot Lillestrøm( 2-0), Ull Kisa (6-0), Ottestad (2-0), Røa 2 (2-0), Brumunddal (5-2) og Fredrikstad (4-1).

Har en ambisjon om opprykk
Raufoss spilte i 2.divisjon i fjor, men rykket ned etter en omlegging av seriesystemet. Nå er det nye muligheter.

- Jeg mener at vi har et lag som er godt nok til å spille i toppen av 3.divisjon. Så har vi også et 4. divisjonslag som vi har en ambisjon om skal etablere seg i divisjonen. Vi har en veldig ung stall, der gjennomsnittsalderen er i overkant av 18 år, sier Amlien.

For å rykke opp igjen, er det en veg å gå.

- Det er to avdelinger i 3.divisjon i Indre Østland. Topp tre i hver pulje vil danne en høstsesong med seks lag, som møter hverandre to ganger på høsten. Så må en tillegg møte andre serievinnere til slutt for å avgjøre et eventuelt opprykk, forklarer Amlien.

Godt samarbeid

Med seg på treningsfeltet har han assistenttrenerne Trond Børresen, Adrian Lund og Dag Stian Lindstad, mens Øystein Bjørge er som poteten og hjelper til der som trengs. Miriam Dahl tar seg av alt det praktiske rundt laget.

- Vi startet oppkjøringa 21. november og har hatt fem økter i uka. Fram til seriestart har vi dermed gjennomført hele 70 treningsøkter, pluss treningskampene, sier Amlien. Han bor rett ved stadion og har dermed kort veg til treningsfeltet. Det hjelper på.

- Jeg er avhengig av å ha en familie som legger godviljen til, for det er klart det er tidkrevende, men samtidig givende, legger Amlien til.

Også datteren Thea Amlien er med i Raufoss-stallen, som dermed er et godt argument for å holde det gående.

Det blir en spennende sesong. Enn så lenge koser damene seg i Danmark, med trening og sosialt fellesskap. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 16.03.2023, oppdatert: 27.03.2023
Skrevet av: Geir Helge Skattebo