- Jeg er stolt og beæret

Fredrik Greve Monsen (29) overtar som daglig leder i Raufoss Fotball etter Mathias Engebakken. Fredrik – som fra før bekler stillingen som sportssjef klubben, vil inneha begge rollene i første omgang fram til 1.mai.

Annonse:

-Jeg er både stolt og beæret over tilbudet om å overta jobben som daglig leder i Raufoss Fotball. Jeg er lysten på jobben – og føler meg trygg på at det er mulig for meg å gjøre en god jobb for klubben jeg har hatt et forhold til fra jeg fikk mine første fotballsko…

Fredrik ble torsdag konstituert som daglig leder i Raufoss Fotball. Det var neppe noen stor bombe for de som følger klubben tett. De siste årene har den vaskekte Raufoss-gutten – med snaue 200 A-kamper for klubben – blitt mer og mer sentral i driften av regionenes toppklubb. Fram til forfremmelsen var Fredrik sportssjef, med ansvar for driften av det sportslige.

Jeg har over flere år jobbet tett med Fredrik som trener, styremedlem og styreleder. Han har en fin oversikt over alle prosesser som rører seg i Raufoss Fotball. Det er få som har et hjerte for klubben som nettopp Fredrik.

— Trude Øvstetun, Styreleder Raufoss Fotball

Ikke redd…

Fredrik ser fram til å ta fatt på oppgaven, Han frykter ikke at jobben skal bli for stor, selv om han fortsatt skal holde i det sportslige ansvaret.

-Jeg må bare takke for den tilliten klubbens styre har vist meg. At jeg står foran en krevende jobb er udiskutabelt, men framfor alt er det spennende. Jeg føler meg klar for oppgaven og gleder meg til å ta fatt, sier ”Greven", som han kalles blant fotballvenner.

Fredrik er full av optimisme foran årets sesong. En sesong med et helt nykomponert trenerteam og betydelige utskiftinger i spillerstallen.

Nytt regime

Etter seks sesonger med Christian Johnsen i sjefsrollen ser det ut til at Jørgen Wålemark har kommet godt i gang med byggingen av et kompetent og dedikert team på sport. Sesongpremieren mot Elverum (seier 7-1) var svært positiv tross flere skader på sentrale brikker. Fortsatt jobbes det hardt på markedet for å hente inn et par-tre rutinerte spillere. Spillere som kan være med på å dra ungguttene våre fram, sier Fredrik, som ikke legger skjul på at årets sesong blir viktig for klubben.

-Det går et tog i norsk toppfotball nå. Da er det viktig å være med – komme seg opp på vogna. Det sprøytes stadig mer penger inn i toppfotballen. Det blir viktig å holde seg oppe blant de store, sier Fredrik og tenker blant annet på ” mediapengene” som har fordoblet seg med siste avtale mellom Norsk Toppfotball og TV2.

Samfunnsbygger

”Greven” er imidlertid meget klar på at Raufoss Fotball skal beholde sin profil som samfunnsbygger i Vestre Toten kommune. Hans ambisjon er klar med tanke på den sosiale institusjonen Raufoss Fotball er: klubben skal styrke sin posisjon som både toppklubb og være sitt ansvar bevisst som arena for felleskap og engasjement for både liten og stor.

-Hvilke målsetninger har du i din nye jobb ?

- Raufoss Fotball skal styrke sin posisjon i norsk toppfotball. Vi skal ha en målsetning om å jobbe oss opp blant de beste klubbene i OBOS-ligaen. I tillegg er det viktig at vi tar noen steg opp hva damefotballen angår. Det må satses hardere.

- Videre skal vi jobbe med akademiklassifiseringen inneværende år. Dette er et arbeid som skal prioriteres, sier Greven som legger til:

-Vi må bli enda bedre på å jobbe fram gode talenter i egen klubb. Derfor blir kompetanse og kvalitet nøkkelord også i arbeidet med barne- og ungdomsfotballen av begge kjønn. Sist men ikke minst skal vi jobbe videre med vårt gatelag - et arbeid som gir klubben en ny dimensjon.

Store oppgaver

Raufoss Fotball er ute av ”rød sone” i NFF-systemet. Men fortsatt er økonomien utfordrende. Klubben eier sine anlegg selv – anlegg som ennå ikke er ferdig utbygd. Det er tøft for en liten klubb å henge med i toppen av norsk fotball. Vi vil forhåpentligvis makte å få til en bærekraftig økonomi og et fundament for framtiden, sier Fredrik Greve Monsen, som legger til at han ønsker seg tak over hovedtribunen på Nammo stadion og bedre garderobefasiliteter i Servicebygget.

-Men vi kan være – og er – stolte over anleggene våre, sier Raufoss Fotballs nye sterke mann, full av optimisme og pågangsmot.

-Jeg gleder meg til å ta fatt, sier ”Greven”.

 

jubel fredrik.jpg
Vår nye daglig leder er kjent for sitt engasjement - det spares ikke på følelsene! (Foto: Marius Mykleset)

 

Annonse fra Obos-ligaen: