ampofo1

Jadda - vi er i dytten nå!

Etter seier 2-1 hjemme mot Start, har Raufoss Fotball vunnet fire av de fem siste seriekampene i OBOS-ligaen. Det gir seg utslag på tabellen.

For nå er vi voldsomt i dytten om dagen, og etter å ha brukt mye av vårsesongen til å holde bunnlagene fra livet, skiller det nå bare ett poeng opp til Kristiansund på siste kvalikplass.

Og det etter en kamp der 788 tilskuere fikk se litt av en debut i gult og svart av 19-åringen James Ampofo.

Flott angrep

To solide og godt organiserte lag følte litt på hverandre og skapte lite på Nammo stadion det første kvarteret.

Da satte Ryan Lee Nelson fart framover, spilte Markus Johnsgård nydelig igjennom og sistnevnte avsluttet like lekkert. Skuddet helt borte ved stolperota var utakbart for gjestenes målvakt.

Den første halvtimen var Raufoss flinke til å justere presshøyden. God kollektiv disiplin gjorde at Sogndal fikk lite til framover på banen før Ole Kristian Lauvli måtte strekke seg for å avverge scoring etter en drøy halvtime.

Det siste kvarteret før pausen ble Raufoss oftere presset tilbake på banen, men forsvarte seg godt. Lauvli ble ikke satt på flere, store prøver, og dermed kunne vi gå til pause med ledelse 1-0.

Gjestene styrte

2. omgangen var knapt i gang før Loris Mettler testet skuddfoten etter et innlegg fra Johnsgård. Sogndals målvakt var imidlertid våkent med og hadde ikke alt for store vansker med å redde.

Men det var gjestene som styrte kampbildet utover i 2. omgangen, uten å komme til store sjanser. Raufoss kom på en kvass kontring etter en snau time, men uten tellende resultat.

James Ampofo fikk sin debut i Raufoss-drakta etter 67 minutter. Unggutten fra Ghana trengte ikke mange minuttene på å presentere seg for sitt nye publikum.

Iskald debutant

For etter å ha vært på banen i bare sju minutter, stakk 19-åringen i ei luke, mottok ballen og satte den iskaldt til side for gjestenes målvakt til 2-0 for Raufoss.

Bare minutter seinere kunne en annen innbytter, Magnus Fagernes ha punktert kampen, men avslutningen gikk like utenfor.

Defensivt forsvarte Raufoss seg perfekt mot et Sogndal-mannskap som presset på mot slutten av kampen. Til sogndølenes store frustrasjon klarte Raufoss å holde buret rent, og på overtid var ikke debutant Ampofo snauere enn at han scoret dagens andre og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Snakk om debut.

Raufoss – Sogndal 3-0 (1-0)

Scoringer: 1-0 Markus Johnsgård (16), 2-0 James Ampofo (74), 3-0 James Ampofo (90+)

Laget: Ole Kristian Lauvli, Sivert Westerlund, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad, Filip Brattbakk, Eduards Emsis, Loris Mettler (Torjus Engebakken 90+), Ryan Lee Nelson (Jansson 90+), Gard Simenstad, Markus Johnsgård (Magnus Fagernes 67. min), Andreas Helmersen, (James Ampofo 67. min)

Gult kort: Jamal Deen Haruna, James Ampofo