Innspurten: Serieleder Tromsø på søndag

Vi ser fram til kampen mot Tromsø på søndag. Det kan være den avgjørende kampen for at Tromsværingene kan sikre opprykket tilbake til eliteserien. Men skulle Sogndal snuble mot Grorud lørdag er Tromsø allerede oppe.

Tromsø har ledet OBOS-ligaen hele vegen i år, og foran den 28. serierunden ligger de fire poeng foran Lillestrøm på andreplassen, og ni poeng foran Sogndal på tredje. Om Sogndal vinner hjemme på Fosshaugane lørdag, trenger Tromsø et poeng for å sikre opprykk.

Det er stort presseoppbud til søndagens match, både NRK og TV2 har meldt sin ankomst og kampen er denne rundens hovedkamp på Eurosport. Det er dermed full fem-kameraproduksjon på Raufoss denne runden.

Det er i skrivende stund fortsatt noen billetter igjen til kampen, de finner du på TicketCo

I forrige runde slo Tromsø Jerv 1-0 hjemme på Alfheim, men har egentlig hatt mager poengfangst tidligere i november med 1-1 mot Øygarden, 1-0 seier mot Kongsvinger og 3-0 tap mot Lillestrøm. Så selv om laget fra Nordens Paris har stø kurs tilbake til eliteserien, så har de ikke vist seg helt suverene i år. De vant de ni første kampene i år, men etter det har det gått litt opp og ned. De står bokført med  17 seire, 5 uavgjorte og 5 tap. 

Vi på vår side kommer fra et fantastisk målshow på Grorud sist helg, der vi vant 6-1 og gutta sprudlet.

Som vi har sett og sagt før, så viser historikken at vi som regel er sterkest i møte med de beste lagene. Åsane, Sogndal og Lillestrøm har måttet bite i kunstgresset på Nammo stadion i år og Ranheim fikk med nød og neppe med seg et poeng for to uker siden. Når Raufossgutta har arbeidsmoralen og toppnivået sitt på plass er det ikke "bare-bare" å komme å hente poeng på Nammo Stadion. 

Tabellmessig så ligger vi nå midt på, det er svært jevnt - og hvordan tabellen ser ut til slutt er egentlig vanskelig å spå. Hver runde skjer det uventede ting, og alle lag er kapable til å slå alle. Vi tar fortsatt en kamp av gangen her i Raufossfotball.no -og nå er det Tromsø på søndag som gjelder!

Vi gleder oss som alltid. Kampen ser du selvsagt best live på Nammo Stadion, men Eurosport er et godt alternativ. Terje Solbakken har sending på Radio Toten og på direktesporten i OA.

Heia Raufoss!

 

Annonse fra Obos-ligaen: