Ingen mål og ett poeng mot Sandnes Ulf

Raufoss var best, men det ga ingen resultat mot Sandnes Ulf på Nammo stadion.

Raufoss – Sandnes Ulf 0-0 (0-0)

Sandnes Ulf hadde første spark på ballen, men Raufoss tok kjapt full kontroll de første spilleminuttene. Etter dette var det svært rolig fra begge lag – og det var ingen nevneverdige sjanser før det nærmet seg 20 minutter spilt. Da ville det ferske angrepsparet Kristoffer Nessø og Filip Brattbakk vise seg fram – hvor sistnevnte spilte gjennom til Nessø som nesten kom seg forbi siste forsvarsmann i blå drakt og alene mot keeper.

Etter halvspilt omgang var Raufoss mer på hugget. Både Matias Belli, Emil Breivik og Lasse Berg Johnsen var framme med hvert sitt skudd, men siste finish manglet for at hver av disse skulle bli noe farlig for Sandnes Ulf.

Hele første omgang bar i det hele preg av få sjanser og lite spenning. Raufoss var mulig hakket nærmere Sandnes Ulf å få til noe, men det var stadig de siste meterne og siste touch som manglet. I minuttene før pause kom imidlertid gjestene til et par halvfarlige sjanser – og så langt det nærmeste de var Raufoss-målet. De lyktes ikke, i likhet med forsøkene Raufoss hadde, så da dommeren blåste av for pause sto det fortsatt 0-0.

De første minuttene av andreomgangen startet litt i samme spor som førsteomgangen, men det snudde fort til et farlig trykk fra Sandnes Ulf. Skudd fra langt hold, hvor Lauvli ikke hadde annet å gjøre enn å bokse bort, og heading i stolpe var noe av det Sandnes Ulf vartet opp med – men heldigvis uten hell. Det skrudde på en bryter hos Raufoss, som svarte med flere muligheter. De første 20 minuttene av andreomgangen var dermed hakket mer underholdende enn hele førsteomgangen til sammen, men det sto stadig 0-0.

Fra 65. minutt og utover var det stort sett bare gul ball, og Raufoss kjørte på med å styre spillet. Sandnes Ulf hadde flaks med at avslutningene til de gulkledte ikke satt. Både Nessø og Belli var frampå flere ganger med skudd som var mer og mindre heldige.

I 82. minutt var det bare flaks at ikke Raufoss havnet under, da gjestenes Kent Håvard Eriksen lurte alt som var av forsvar og keeper med et skudd på tvers – og nesten innafor motsatt stolpe. De neste minuttene, mens klokka tikket mot slutt, var det som om Raufoss slapp opp litt og Sandnes Ulf kom mer til.

Like før 90 minutter var spilt ble Nessø revet overende i det som burde blitt frispark i god posisjon. I stedet endte det med innkast, og etter hvert at samme mann kom med et nydelig innlegg – til et felt helt uten Raufoss-spillere.

Fire minutter ble lagt til kampen, og godt inn i overtiden fikk Raufoss frispark i god posisjon, som Berg Johnsen stilte seg bak. Han fyrte av rett i stanga, og på returen skulle seiersmålet ha blitt satt – en gigantmulighet! Få sekunder etterpå hadde Sandnes Ulf en minst like stor sjanse til å få seieren i sin favør, men Super-Lauvli avverget heldigvis skuddet som kom fra nært hold.

Det tok seg opp mot slutten, men alt i alt en relativt tam kamp – hvor Raufoss hadde flest muligheter til å vippe trepoengeren i sin favør. I stedet ble det poengdeling med 0-0 denne fredagskvelden. En gledelig ting å ta med seg er at Raufoss fortsatt er eneste laget i OBOS-ligaen som denne sesongen ennå ikke har tapt på hjemmebane. De er imidlertid også laget med flest uavgjorte kamper på egen stadion.