Imponerende åpning

Raufoss Fotball har - etter 3-1 triumfen mot Start på Sør Arena søndag, fått en pangstart på årets OBOS-liga. Sju poeng etter fire omganger, 7-2 i målforskjell og bare tap mot Hødd (0-1) - har ført Raufoss opp på 5.plass på tabellen. Det etter tre bortematcher og en hjemme på Nammo stadion.

Annonse:

Det er med andre ord riktig god stemning hos Jørgen Wålemarks mannskap. Onsdag kveld møter klubben Åsane fra Bergen - i en ny tøff match. For er det noe som er sikkert i OBOS-ligaen – så er det at matchene blir både jevne og knallharde. Åsane har tatt tre poeng på sine fire første kamper og gjorde 1-1 hjemme mot KFUM sist søndag. Bergenserne er imidlertid et velspillende lag, ballbesittende i stilen, og kan skape problemer for hvem som helst når de lykkes.

 

Kjenninger

Oppgjøret på Nammo stadion vil gi oss gjensyn med vår tidligere toppspiss Mame Mor Ndiaye.

Spissen som kom fra Fram Larvik til Raufoss Fotball og var med å sette farge på vårt mannskap gjennom tre sesonger. Etter fjorårets sesong takket han for seg og valgte tilslutt Åsane i Bergen. En spiller det er verdt å følge ekstra godt med på.

En annen kjenning i Åsane er keeper Idar Nordby Lysgård. Han er vokst opp Eina og spilte aldersbestemt fotball i vår klubb. Han har ei mor fra Raufoss. I de siste årene har han voktet buret i Skeid, KIL, Mjøndalen og nå i Åsane. Han regnes som en meget god keeper på OBOS-nivå.

 

Jevnere

Obos-ligaen er forventet å bli jevn og hard også denne sesongen. Mye tyder på at den blir jevnere enn noen gang. Så langt har Ranheim tatt teten. Trønderne røk imidlertid på en stjernesmell hjemme mot bunnlaget Skeid (0-4) siste omgang. Laget beholdt allikevel topplasseringen - poenget foran Hødd, Sogndal, FFK og Raufoss Fotball.

Ranheim er gjester i Ulsteinvik denne onsdagen. Der blir det realt toppoppgjør. Hjemmelaget har overrasket så langt og ligger på annenplass.

Superfavoritten Kristiansund BK har kommet seg etter sjokkstarten og tok nye tre poeng mot Mjøndalen sist helg. Nå venter Sogndal hjemme i Kristiansund. Det blir heller ingen enkel oppgave for fjorårets Eliteseriemannskap – som virkelig har fått erfare at OBOS ikke er noen spøk.

Mjøndalen har fått en tung start, og sliter i bunnen med kun et poeng. Jerv borte i Grimstad blir ingen lett oppgave. FFK på sin side har opplevd en fin sesongåpning og ligger med åtte poeng. Sist ble det poengdeling hjemme mot Sandnes Ulf. Det blir enda tøffere mot Bryne på Jæren.

 

Gjenskape

Hjemme på Nammo stadion skal våre gutter gjenskape siste runders solide fotball. Makter man den oppgaven så er ny triumf innen rekkevidde. Men det er små marginer i toppfotballen. Raufoss Fotball under Jørgen Wålemark har virket bunnsolide – ikke minst organisatorisk. I sin 3-5-2 formasjon har ikke laget sluppet til motstanderne til mange sjanser. Treeren foran Lauvli har vært kruttsterk.

Framover på banen er det også fin utvikling, der sveitseren Loris Metter har tilført laget ytterligere spisskompetanse. og  Andreas Helmersen på topp nærmer seg godgammel form. Det lover litt ekstra.

Slik spilles runde 5:

 

KFUM-Start, Skeid –Moss, Jerv-MIF, Sandnes Ulf –KIL, KBK-Sogndal, Hødd –Ranheim , Bryne –FFK og Raufoss – Åsane

Annonse fra Obos-ligaen: