Humøret kan ingen ta fra dem

Det ble ingen seriekamper i 2 divisjon for kvinner i fjor. Bare mange, mange treninger. Foreløpig er det bare å brette opp ermene og fortsette og trene. Men det er lys i tunellen.

De vil aller helst spille kamper. I fjor fikk de som var unge nok lov til å spille U19. Skal vi tro trener Ståle Bokalrud så var det gøy en stund. Mot slutten av sesongen forsvant mye av motivasjonen. Det er jo i 2. divisjon jentene vil spille.
- Vi har stått stille i ett år. Vi vil konkurrere. Den muligheten har pandemien tatt fra oss. Det har vært et tungt og annerledes år. Når det er sagt så er jeg imponert over jentene og måten de har taklet situasjonen på. De møter på trening. Har smil om munnen. Vi hadde et håp om at det skulle bli noen seriekamper i fjor, men det ble med en kort U19 sesong. 

Ståle Bokalrud og resten av trenerteamet har gjennomført 3-4 treninger i uka, selv om de ikke har fått trent skikkelig grunnet avstandsregler, eller omsatt treningen til tellende match. Treningsfremmøtet har variert, men tilbudet har vært der hele veien.

Ståle Bokalrud
Humør på treningsfeltet for Ståle og jentene.

Damelaget har alternert mellom å trene i Storhallen, på Gjøvik Stadion og på Vardal. 
- Vi har fått en fantastisk hall på Raufoss, men hvis vi ikke får med oss de eldre jentene på trening så forsvinner motivasjonen, og så blir de borte. Vi trener ute på Vardal fram til det blir mulig å trene hjemme på Nammo. Jentene i stallen som er over 20 år kan ikke bare trene for seg selv eller på treningsstudio, sier Ståle Bokalrud. 

Årets sesong for våre 2. divisjonsjenter står fortsatt på vent. I skrivende stund er planen at Toppserien og 1. divisjon for damer skal starte opp 22. og 23. mai. 2. divisjon har så langt ikke fått noen dato.

PS: Nammo Stadion er klar for trening rett over påske.

Annonse fra Obos-ligaen: