Herlige tre poeng

Det lå i perioder langt inne, men det ble til slutt en deilig seier mot Kongsvinger.

Raufoss – Kongsvinger 2-0 (1-0)

Raufoss åpnet kampen i hundre, og et tempo det så ut til at Kongsvinger skulle slite med. Men gjestene holdt tritt, og avverget hvert forsøk de gulkledte kom med. I 6. minutt prøvde Nicolai Fremstad på et langskudd som kunne blitt et nydelig mål, men ballen gikk dessverre på feil side av nettet.

Etter dette kom Kongsvinger mer med i kampen, i hvert fall nok til at presset til Raufoss dabbet litt av. Dermed var det lite nevneverdig som skjedde før førsteomgangen var litt over halvspilt. Raufoss fikk frispark på en avstand som for mange kanskje ikke vil se på som så farlig, men vi har en mann ved navn Emil Breivik som sørger for at selv de lengste frispark kan være farlige innlegg. Han leverte nettopp et godt innlegg som havnet på pannen til Marius Alm, men Kongsvingers keeper var også med på notene.

Kampen trengte en scoring for litt futt og fart, og det fikset Raufoss-gutta med den samme duoen Breivik-Alm like før pause. På corner fra Breivik landet ballen på hodet til Alm – og er det én ting motstanderne bør frykte, er det nettopp det. Alm stanget ballen inn og sørget for at Raufoss sto med 1-0-ledelse til pause.

Andreomgangen startet med stykkevis og delt spill. Det skulle gå nesten ti minutter før det fløt ordentlig uten avbrudd. I 58. minutt burde Belli doblet ledelsen, da han fra 16 meter kom med en kanonkule uten særlig med hindringer foran seg, men ballen strøk like utenfor stolpen.

En ny gedigen mulighet kom da kampen bikket 70. spilleminutt. Et innlegg fra Fremstad ga både Belli og Nessø sjansen til å score, men det gikk rett forbi begge.

Keeperen til Kongsvinger fikk virkelig kjørt seg i siste halvdel av andreomgangen. Da det var rundt ti minutter igjen av ordinær spilletid kom først en stor mulighet etter fint spill mellom Breivik og Nessø, deretter en kanonade av flere Raufoss-spillere. Det medfulgte en corner, som snittet luggen til Belli. Det lå en Raufoss-scoring i lufta.

Og det skulle ikke gå mange minuttene til før det lyktes. I 86. minutt satt endelig nummer to. Fra nok en corner, satt Belli den frekt med hælen i nettet. Fortjent dobling av ledelsen til 2-0!

2-0 sto seg ut kampen, og ble til en herlig trepoenger på Nammo. Godt kjempet av gutta som aldri ga seg.

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Stian Simenstad, Marius Alm, Edvard Race, Snorre Strand Nilsen (Matias Belli, 14.) – Emil Breivik, Lasse Berg Johnsen, Nicolai Fremstad – Kristoffer Nessø (Ryan Doghman, 90.), Gard Simenstad (Oskar Løken, 79.), Lee Rochester Sørensen

Gule kort: Marius Alm, 33. Lasse Berg Johnsen, 50. Lee Rochester Sørensen, 60. Matias Belli, 88.