Hamkam påførte oss vårt første hjemmetap

Ryan Doghman var god, men ellers var det lite som stemte for Raufoss da HamKam gjestet Nammo.

Raufoss – HamKam 0-2 (0-2)

Mjøsderbyet var så vidt i gang da Raufoss fikk et stort skudd for baugen, da kapteinen til HamKam, Steinar Strømsnes, etter tre snaue minutter dundret ballen i mål med panna. 0-1 sto det så altfor tidlig.

HamKam hadde det meste av presset i første halvdel av førsteomgangen. Det fortsatte også da det nærmet seg halvtimen spilt – hvilket også dessverre ga resultat. I 28. minutt klinket Markus Solbakken til fra langt hold, og uheldige Edvard Race fikk en styring på den så Lauvli ble satt ut av spill – og dermed sto det 0-2.

To minutter senere rettet Race nesten opp i forrige situasjon, da han la et nydelig innlegg inn i feltet til HamKam, som traff panna til Breivik. Keeperen til HamKam måtte ut i full strekk, og det var så vidt ballen gikk over tverrliggeren. Det var kanskje den største sjansen så langt i kampen for Raufoss.

Da det bikket halvtimen spilt, og de sto med to baklengs, gjorde det at de gulkledte hadde fått nok, og de giret opp for å hente seg inn før pause. Hele angrepstrioen i Håkon Leine, Kristoffer Nessø og Filip Brattbakk hadde hver sine sjanser til å få Raufoss inn i kampen igjen, men ingen gikk på riktig side av nettet.

Raufoss fortsatte å trøble litt med å få has på HamKam i starten av andreomgangen. Det skulle gå helt til 60. minutt før Raufoss-gutta fikk til noe skikkelig – men da var det til gjengjeld ganske nære: Nessø la inn i feltet, HamKam-keeperen ga en retur, og der sto Ikhsan Fandi og smalt ballen i tverrligger med hodet. Den gikk dessverre på feil side av stanga, men det satte en støkk i gjestene.

Etter halvspilt andreomgang begynte Raufoss å få tak i kampen og å få til litt mer enn tidligere, men det var fortsatt HamKam som fikk til mest. I 74. minutt fikk Fandi headet inn i mål det som kunne vært en innhenting for Raufoss, men linjedommer mente Fandi var i offside og annullerte derfor målet. Den offsiden må i så fall ha vært hårfin – på det som hadde vært et deilig mål!

I de siste ti minuttene av kampen begynte Raufoss å stresse. Det førte til at de var mye mer på HamKams banehalvdel, men det var også upresise pasninger og, som vi har sett litt tidligere denne sesongen, det var den siste biten foran mål som manglet.

Kampen ebbet ut, og Raufoss’ første tap på hjemmebane i år var et faktum. 0-2, og det mot HamKam.

Vi hyller publikum som holdt koken selv om guttene ikke var i god kok på banen – takk for støtten!

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Edvard Race (Snorre Strand Nilsen, 67.), Marius Alm, Solo Owusu, Ryan Doghman – Lasse Berg Johnsen, Emil Breivik, Matias Belli – Kristoffer Nessø (Martin Heiberg, 67.), Filip Brattbakk (Ikhsan Fandi, 51.), Håkon Leine (Nicolai Fremstad, 83.)

Publisert: 03.10.2020
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset