Hadde fortjent poeng etter massiv sluttspurt

La gå at Vålerenga feide over oss fra start i «årets kamp» på Nammo stadion. Men etter en sterk siste halvtime hadde det faktisk ikke vært ufortjent om vi hadde fått med oss ett poeng i årets første hjemmekamp.

Tusen Vålerenga-supportere satte fyr på kampen fra start, og ute på banen svarte laget med et massivt press fra start. Men det var vi som fikk den første, store målsjansen etter drøye ti minutter. Adrian Hansen headet et langt innkast videre, men på bakre stolpe kom Erlend Hustad akkurat for seint til å sette ballen i mål.

Bare et par minutter seinere var det Vålerenga som fikk innkast. I et litt nølende Raufoss-forsvar fikk Daniel Håkans ballen i beina og sørget for ledelse til gjestene.

Vålerenga fortsatte å presse og fikk lønn for strevet etter en snau halvtime. Petter Strand doblet ledelsen, mot et Raufoss-lag som hadde mer enn nok å henge fingrene i bakover på banen.

Redusering

Men så – det må være lov å si litt mot spillets gang – vartet Raufoss opp med en kontring som tatt ut av læreboka. Victor Fors spilte Torjus Engebakken fri på kanten. Unggutten satte fart framover, og det presise innlegget satte Hustad kontant i nettmaskene.

1-2 og nytt håp til pause.

Også etter hvilen tok gjestene kommandoen, men vi forsvarte oss godt og spilte oss mer og mer inn i kampen. Fire bytter bidro til at kampen endret karakter – vi klarte å presse Vålerenga høyere på banen mot et Vålerenga-lag som så ut til å ha «løpt rådampen» av seg den første timen.

Store sjanser

Snaut midtveis i omgangen var innbytter Kebba Badjie på farten, men innlegget ble litt for upresist. Bare minuttet etter teste en annen innbytter, James Ampofo, skuddfoten, men også det uten resultat. Det samme med et flott angrep kvarteret før slutt, og dermed slapp Vålerenga med skrekken.

I rettferdighetens navn må det sies at gjestene også var nær scoring ved et par anledninger mens Raufoss sendte stadig flere spillere framover på banen. Bare en mesterlig redning fra Ole Kristian Lauvli hindret sjølmål noen minutter før full tid.

Stinn brakke

3042 tilskuere fikk se et Raufoss-lag som nok en gang hevet seg i 2. omgangen, men i motsetning til i serieåpningen mot Mjøndalen måtte vi denne gangen gå av banen uten poeng.

Det kan Vålerenga være mest fornøyde med.

Høydepunkter:

Kampfakta

Raufoss – Vålerenga 1-2 (1-2)

Scoringer: 0-1 Daniel Håkans (13), 0-2 Petter Strand (29), 1-2 Erlend Hustad (42)

Gult kort: Andreas Østerud, Nicolai Fremstad, Erlend Hustad, Marius Alm

Tilskuere: 3042

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen (Marius Alm fra 88. min), Jamal Deen Haruna, Kristoffer Hay – Jan Inge Lynum (Jakob Nyland Ørsahl, 57. min), Torjus Engebakken (Ryan Lee Nelson fra 65. min), Nicolai Fremstad (James Ampofo fra 65. min), Sander Nordbø, Victor Fors – Erlend Hustad, Andreas Østerud (Kebba Badjie, 57.)