Greit avansement etter cupseier mot Brumunddal

En solid 1. omgang var nok til å sikre avansement i cupen for Raufoss Fotball. Borte mot Brumunddal vant gutta 4-1 og er klare for 2. runde i NM.

Med fem nye i startoppstillingen etter hjemmetapet mot Kongsvinger i helga, tok Raufoss Fotball tak i kampen fra start – uten å spille seg til noe mer enn en håndfull cornere og tre-fire mer eller mindre presise innlegg de første 20 minuttene.

Straffemål

Da ble Erik Frøysa felt innenfor 16-meteren. Straffesparket satte Filip Brattbakk sikkert i mål til en fortjent ledelse for Raufoss.

Hjemmelagets første sjanse kom på et langskudd like etterpå, men det var likevel Raufoss som spillemessig var dominerende utover i omgangen. Og endelig ble det uttelling da de fikk nok en corner. Hagbø slo inn, og Frøysa headet uttakbart i nettet.

Både Filip Brattbakk og Jakob Ørsahl hadde hver sin gode mulighet til å øke ledelsen, men 1. omgangen ebbet ut med 2-0 til gjestene.

Fullt fortjent.

«Dala» reduserte

Etter hvilen fortsatte Raufoss å kontrollere kampen. Hagbø la fint inn fra venstre, men Østerud «krasjet» med Brumunddals keeper i det han skulle avslutte.

Ellers produserte ingen av lagene noe som liknet på målsjanser før kampen hadde bikket timen.

Da fikk Brumunddal frispark fra drøye 20 meter. Raufoss-midtstopper Haruna feilet og måtte ty til ulovligheter for å stoppe en Brumunddal-spiller. Frisparket satte Mikkel Gran Frankmo til side for Lauvli og i mål.

Plankekjøring

Og utover i 2. omgangen var hjemmelaget i perioder fullt på høyden med Raufoss spillemessig, men snaue kvarteret før slutt gjorde Jamal Haruna opp for feilen tidligere i omgangen. På 16-meteren tverrvendte han – skuddet gikk til side for Brumunddals keeper og i mål til ledelse 3-1.

Resten ble plankekjøring. Raufoss kontrollerte inn og gikk komfortabelt videre til 2. runde i cupen. Punktum satte Andreas Østerud da han fastsatte sluttresultatet til 1-4 på overtid.

1.runde i NM

Raufoss – Brumunddal 1-4 (0-2)

Scoringer: 0-1 Filip Brattbakk (22, str), 0-2 Erik Frøysa (37), 1-2 Mikkel Gran Frankmo (61), 1-3 Jamal Deen Haruna (77), 1-4 Andreas Østerud (90+)

Laget: Ole Kristian Lauvli – Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Erik Frøysa – Simen Hagbø (Hynor Gashnjani 90. min), Jakob Nyland Ørsahl (Loris Mettler 73. min), Håkon Hammer, Adrian Teigen (Torjus Engebakken 90. min), Filip Brattbakk – Andreas Østerud (Håvar Befring 91.), Kodjo Somesi (Gard Simenstad 73. min)

Gult kort: Arnar Gudjonsson, Ole Kristian Lauvli, Jamal Deen Haruna