Gatelaget serieåpner tirsdag: – Betyr mye

Tirsdag 28. mars sesongåpner Gatelaget til Raufoss Fotball borte mot KFUM. For spillerne på laget betyr tilbudet om å spille fotball mer enn kampen om poengene.

Annonse:

– Helheten, innleder Vidar Kristoffersen. – Helheten bestående av både fotball og det sosiale.

Det er siste trening før seriestarten i Oslo. I garderoben i Raufoss Industripark Arena gjør Vidar Kristoffersen seg klar sammen med lagkaptein Thor Erik Linnerud.

Begge har vært med siden klubbens gatelag ble etablert i april 2021.

 

Ukas høydepunkt

– Dette betyr veldig mye for oss. De to ukentlige treningene er virkelig noe å se fram til, sier Vidar Kristoffersen.

– Ja, dette er ukas høydepunkt, supplerer Thor Erik Linnerud.

De kan ikke få fullrost det klubben med Tommy Fyhn i spissen gjør for spillerne på laget. Og ikke minst hva det betyr å samles slik de gjør to ganger i uka med trening etterfulgt av et felles måltid.

– Her er vi flinke til å ta vare på hverandre, påpeker Linnerud.

– Ja, også handler det for mange rett og slett om å komme seg ut, tilføyer Kristoffersen.

lagkaptein Thor Erik.jpg
Viktig rolle: Thor Erik er lagkaptein (Foto: Tommy Gullord)

Bortskjemte

Tommy Fyhn har vært «primus motor» for Gatelaget helt siden oppstarten for snart to år siden. Gutta på laget får ikke fullrost jobben han gjør.

– Han er helt enestående – skjemmer oss bort, rett og slett. Tommy er en ildsjel og en pådriver, hevder lagkaptein Linnerud.

Vidar Kristoffersen er hjertens enig.

– Tommy reiser rundt og henter spillere både i Gjøvik, Østre og Vestre Toten. Han har også sørget for at flere som bor på institusjon men er fra andre steder i landet, har flyttet hit for å bli med på Gatelaget, sier Kristoffersen, før han snører fotballskoa og er klar til siste finpuss før seriestarten.

 

Givende jobb

Mens spillerne sammen med trener Kenneth Karlsen gjør seg klare på kunstgresset, fører Tommy Fyhn statistikk over frammøte på PC’n. Fartstida i Raufoss Fotball har for lengst passert 30 år.

– Dette er en av de beste og mest givende jobbene jeg har hatt i klubben, fastslår han.

Tommy Fyhn mener det betyr mye for spillerne å ha en rusfri arena og møteplass som skaper samhold, lagfølelse og inkludering. Derfor reiser han gladelig rundt og henter spillerne og ordner med det aller meste rundt laget for øvrig.

– Gatelaget er et samarbeid mellom kommunene Gjøvik, Østre og Vestre Toten. Og slagordet til Fotballstiftelsen som gatelaget er en del av, er rett og slett «Samhold på ekte», forteller Tommy Fyhn før årets 16 seriekamper samt en landsturnering i Bergen i juni.

Førstkommende tirsdag sparkes altså Østlandsligaen i gang.

 

Se hele terminlista for Østlandsligaen her!

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 23.03.2023, oppdatert: 25.03.2023
Skrevet av: Tommy Gullord (tekst og foto)