Gatelaget jobber på!

Gatelaget er godt i gang med sesongforberedelsene etter oppstarten 2. januar. Økt nummer ni i januar ble benyttet til treningskamp mot våre gode venner fra Hamar (kameratene). Etter tap på Hamar sent i fjor høst fikk vi revansje og startet sesongen med seier i årets første treningskamp.

Annonse:

Vi har allerede hatt 20 unike spillere innom treningene bare nå i januar. Seriespillet er planlagt å starte 10. april og årets høydepunkt kommer garantert til å være Landsturneringen i Bodø 26.-28. juni. Vi gleder oss alle til en ny sesong og masse fine opplevelser!

Hva holder vi på med?

Gatelagene er en arena hvor mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Det bygges trygge rammer som gir utgangspunkt for varig endring.

Les mer om Gatelagene slår alle rekorder!

gatelaget 2023.jpg

Tre år i Gatelagsfamilien

Med dette som utgangspunkt ble vår tredje sesong i «Gatelagsfamilien» et år for nye rekorder for oss og ikke minst for Fotballstiftelsen. Vi på Raufoss hadde 47 unike spillere innom på trening, gjennomførte 85 treninger, spilte 23 kamper, vi har vært på turnering i Bergen, vi har plukket søppel, vi har vært på landskamp på Ullevål og vi har jobbet som frivillige på klubbens OBOS-kamper - og enda litt til.

 

Har det gøy - bygger felleskap og produserer rusfrie timer!

Totalen av dette er at vi har produsert over 4800 rusfrie timer. To av spillerne som var med i 2023 har «sluttet» da de har kommet seg tilbake i jobb. Vi har hatt 11,87 spillere i snitt på treninger/kamp. Buzzen fraktet i 2023 spillere til kamper, treninger, turnering og diverse annen kjøring over 6000 km. Dette tilsvarer faktisk to turer  Raufoss- Tromsø- Raufoss...

Laget har scoret 145 mål, 14 forskjellige spillere har scoret. Vi har sluppet inn 80 mål og benyttet 6 målvakter gjennom sesongen. Med 47 spillere innom trening sier det seg selv at det er litt gjennomtrekk. Av disse har 21 spillere deltatt på flere enn 25 treninger. Sju av spillerne som var innom kom ikke tilbake etter å ha møtt opp en gang. Noe av grunnen til gjennomtrekk er at vi har mange fra institusjoner i nærområdet. Her er det en del som har kortere opphold og benytter oss den tiden de er på Toten. Vi har bare hatt ei jente innom treningen i 2023. Dette synes vi er «altfor dårlig» og her har vi fortsatt en jobb å gjøre i 2024.

Vi må nok en gang berømme Sverre Nordsveen og de herlige damene på kjøkkenet, de serverer varme måltider til alle treninger og kamper og la ned over 450 dugnadstimer i 2023. Varme måltider en viktig del av opplegget og vi sier tusen takk for hjelpen!

 

Garderobe gatelaget.jpg
Fra garderoben i Raufoss Storhall før match.

Gatelaget skaper verdier!

Oslo Economics har laget en rapport med tallene for 2022-sesongen. Denne viser at vi sparer samfunnet 430 millioner kr med vår aktivitet hvert år. Med 29 klubber utgjør dette omlag15 millioner for hver klubb. Det er ikke småtterier. 

Oslo Economics er nå i ferd med å sluttføre kalkylene for 2023, disse viser at Gatelagene i 2023 sparer samfunnet for over en halv milliard kroner. 

Les hele rapporten fra Oslo Economics 2022 HER

Har du lyst til å være med? Ta kontakt med Gatelagsansvarlig Tommy Fyhn telefon: 906 39 796 
Annonse fra Obos-ligaen: