Fredrikstad i "new look"

Det er ingen bombe at Fredrikstad FK er med i toppen av årets OBOS-liga. Aristokratene fra Østfold-byen har aldri lagt skjul på sine ambisjoner.

Annonse:

FFK hører hjemme i norsk toppfotball. Interessen for fotball er enorm i ”plankebyen”. Derfor passer det bra at rødbuksene smøg seg opp på toppen av tabellen etter at Henrik Kjelsrud Johansen banket inn 2-1 på overtid mot Åsane siste serieomgang.

Det har skjedd noe med FFK under den nye treneren Mikkjal Thomassen, som ble hentet fra Færøyene og topplaget Klaksvik. Thomassen er en merittert trener, som spås en fin framtid i fotballen. Han har allerede satt sitt fotavtrykk på byens stolthet, Fredrikstad Fotballklubb.

 

STRAMT DEFENSIVT

Årets utgave av ”rødbuksene” har ikke imponert spillemessig. FFK er imidlertid det eneste laget i OBOS-ligaen som står uten tap – så langt. Fire seire og hele seks uavgjorte matcher har det blitt- pr dato. Det er nok til tabelltopp – med åtte scoringer og fire innslupne mål.

Det siste viser en ny side av FFK.. De ellers så lekne og offensive østfoldingene har fått beskjed om at fotballkamper ikke vinnes uten orden på det defensive. Ikke alle i Østfold-byen er like begeistret over hvordan laget framstår som de er av tabellplasseringen.

 

PÅ VEI TILBAKE

Vår gamle kjenning – tidligere målkonge i Raufoss Fotball - Henrik Kjelsrud Johansen - dukket opp i 12. time mot Åsane og viste at han fortsatt kan score. To kneoperasjoner satte Henrik ute av spill mye av fjorårets sesong. Nå er han snart tilbake for fullt.

Det blir ventelig en jevn og tøff kamp på Nammo Stadion på søndag. Raufoss Fotball er sugne på en seier igjen. Matchen mot Moss ble ingen stor opplevelse i vindkastene. Tapet (0-1) førte klubben ned til en 14.plass på tabellen.

Det er intet blivende sted, folkens!

 

TUNG PERIODE

Raufoss har vært inne i en tung periode. I cupen mot Grorud var det avgjort framgang. 2-1 triumfen gir oss muligheter til å revansjere nederlaget mot Mjøndalen i seriespillet 16.mai. For vi skal ned til Consto Arena på nytt.

Det tøffe kampprogrammet merkes. Tre kamper pr. uke gjennom hele mai måned tærer på. Sett i lys av at man valgte å ”hvile” fem spillere i 2.runde-matchen, gjorde gutta en bra prestasjon mot Grorud.

Søndag ettermiddag er det bare å ”brette opp ermene” og gi jernet. Matchene mot Fredrikstad har erfaringsmessig vært jevne og harde. Et FFK-mannskap i toppen av tabellen blir ingen lett oppgave.

annonse FFK.jpg

Slik spilles runde 11 (søndag kl 15.00)

Sandnes Ulf –Jerv

KFUM-KBK

Raufoss-Fredrikstad

Skeid- Bryne

Sogndal-Start

Ranheim-Moss

Hødd- Mjøndalen

Åsane - KIL

 

KOM PÅ KAMP!

Vi håper riktig mange tar turen til Nammo Stadion på søndag kl. 15.00 - og utover kvelden er det også åpen og gratis festkveld på kulturhuset med presentasjon av alle lag i klubben, musikk og moro! 

Les mer: Festkveld 4. juni

Alle spillere i Raufoss Fotball har gratis inngang på OBOS-kampene, og still gjerne i ditt beste klubbtøy!

Vi anbefaler alle andre å kjøpe sine billetter på TicketCo

Det vil også selvsagt være mulig å kjøpe billetter på stadion.

Heia Raufoss! 💛🖤

 

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.06.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset