Fortjent seier mot HamKam

En solid og morsom første omgang sikret seieren i Mjøsderbyet.

Raufoss – HamKam 4-1 (4-0)

Raufoss åpnet meget sterkt, og presset på HamKam fra omtrent første sekund. De gulkledte sto høyt i banen og lot ikke laget fra andre siden av Mjøsa få slippe til stort. Presset ga god betaling allerede etter ti minutter, da Mame Ndiaye kriget til seg ballen inne i feltet til HamKam. Han passet ballen videre på tvers til Markus Karlsbakk, som dundret ballen rett i mål. 1-0 til Raufoss!

Drøye fem minutter senere kom Sander Werni på løp alene rett inn i feltet til de grønnkledte, og like foran mål ladet han til og satte Raufoss’ andre mål. Etter 16 minutter spilt sto det allerede 2-0 på måltavla.

I første halvdel av førsteomgangen var det stort sett enveiskjøring fra de gule. Både ett og to skudd i stolpen da det nærmet seg halvspilt gjorde at ledelsen på 2-0 lett kunne vært doblet. Det ble den etter hvert også:

Markus Aanesland ville også vise fram at han kan score for Raufoss, og i 35. minutt økte han ledelsen til 3-0 med noen herlige løp mot mål. Minuttet senere kunne Nicolai Fremstad satt det fjerde målet, men det ble med nesten.

I det 41. minutt, derimot, satt 4-0-målet – signert på nydelig vis av Herman Kleppa. Perfekt avrunding av omgangen, fra en av spillerne som satte sitt preg på Raufoss-angrepene. Raufoss gikk dermed til pause med en overlegen ledelse!

Begynnelsen av andreomgangen startet på et helt annet vis enn hva den første gjorde. Raufoss lå lavere, og HamKam hadde både ballen og styringen store deler av tiden. Dette varte og rakk fram til 60. minutt, hvor de grønnkledte skiftet ut samtlige mann på banen.

Nytt mannskap gjorde egentlig ingen stor endring i kampbildet slik andreomgangen utspilte seg til nå. HamKam fortsatte å ha ballen, selv om de ikke hadde de store sjansene.

I 73. minutt fikk de grønnkledte uttelling for jobben de gjorde for å ta over kampen, da spissen deres Jonas Enkerud headet ballen rett inn bak Ole Kristian Lauvli direkte etter en corner.

Raufoss fikk på mange nye og unge bein mot slutten av omgangen, og selv om presset til HamKam fortsatte, sto de fint imot og sørget for at Raufoss seilet inn til en fortjent 4-1-seier.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa (Tobias Andersen, 80.), Edvard Race, Nicolai Fremstad, Sivert Westerlund (Amund Møllerhagen, 80.) – Mikkel Frankoch (Even Bydal, 86.) – Teodor Haltvik, Markus Karlsbakk (Jakob Nyland, 71.) – Sander Werni (Håvar Befring, 80.), Mame Ndiaye (Andreas Helmersen, 71.), Markus Aanesland (Tobias Hestad, 65.)