sander mot ffk

Forsvarte oss godt - slo tilbake to ganger - men kvartfinalen glapp

Cupeventyret tok slutt mot Fredrikstad. Årets overraskelse i Eliteserien ble for sterke og vant 3-2 på Nammo stadion.

Dermed blir det heller ingen reprise på fjoråret for oss, der vi spilte oss helt til kvartfinalen – en kvartfinale som for øvrig endte med tap borte mot Kjelsås.

Fredrikstad tok styringa fra start mot et Raufoss-lag som åpnet forsiktig og la seg lavt. Og allerede etter ti minutter lyktes gjestene da tidligere Raufoss-spiller Henrik Kjelsrud Johansen headet et innlegg i mål, utagbart for Lauvli i Raufoss-målet.

Perlescoring

Men hjemmelaget brukte ikke lang tid på å kvittere. Unggutten Torjus Engebakken fikk stå umarkert på 20 meter, la ballen til rette og skrudde kula helt oppe i krysset. Vakkert – og 1-1.

Scoringa så ut til å gi oss en liten «boost», og vi kom mer med i spillet. Men det var Fredrikstad som var nær scoring da Sondre Sørløkk fikk en megasjanse etter 20 minutter. Heldigvis gikk avslutningen fra kloss hold utenfor.

Bare minutter seinere sto Lynum og Østerud i kø for å score – også de uten å lykkes. Det gjorde imidlertid Sørløkk da han fikk en ny sjanse, nok en gang på innlegg fra høyre som ble headet i mål.

Svar på tiltale

Men enda en gang ga Raufoss svar på tiltale. Denne gangen var det Sondre Norbø som fyrte løs. Nok en gang føyk ballen inn helt oppe i krysset. Og nok en gang vakkert – og 2-2 før halvtimen var spilt i et fyrverkeri av en 1. omgang på Nammo stadion.

I sin obligatoriske kamp nummer 300 for Raufoss Fotball viste keeper Lauvli klasse ved flere anledninger. Bare minuttet etter hvilen måtte imidlertid jubilanten fra Torpa strekke våpen. Brandur Henriksson Olsen ga Fredrikstad ledelsen for tredje gang da han kom stormende på et innlegg og nettet kontant.

Skudd i stanga

Utover i omgangen roet det seg litt ned. Fredrikstad la seg litt lavere, uten av vi klarte å spille oss til store målsjanser. Framover på banen ble det litt for spedt, og da en ny kanon fra Torjus Engebakken noen minutter før full tid smalt i stolperota, hjalp det ikke oss at Fredrikstad bommet på et billig straffespark like etterpå.

Dermed blir det laget fra plankebyen som får mulighet til å spille seg enda nærmere en cupfinale på Ullevaal stadion, mens vi kan konsentrere oss om serien og ny kamp borte mot Kongsvinger førstkommende lørdag.

Takk til et herlig publikum -1142 for å være helt nøyaktig. Gull!

4. runde i cupen: Raufoss – Fredrikstad 2-3 (2-2)

Scoringer: 0-1 Henrik Kjelsrud Johansen (10), 1-1 Torjus Engebakken (12, 1-2 Sondre Sørløkk (23), 2-2 Sondre Nordbø (28), 2-3 Brandur Henriksson Olsen (46)

Gult kort: Jørgen Wålemark og Magnus Fagernes

Tilskuere: 1142

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Torjus Engebakken – Jakob Nyland Ørsahl (Ryan Lee Nelson fra 60. min), Eduards Emsis, Sander Nordbø (Kodjo Somesi fra 75. min), Victor Fors – Jan Inge Lynum (Oliver Rotihaug fra 58. min), Andreas Østerud (Magnus Fagernes fra 75. min), James Ampofo (Yaw Agyeman fra 83. min)