Før kampen mot KFUM: - Alltid i toppen

Alltid –uansett – så hører KFUM med til favorittene i OBOS-ligaen. Oslos nest beste mannskap har kjempet om opprykk gjennom kvalifisering de siste sesongene, dog uten å lykkes. Les Tom Løkkens betraktninger før 2.serierunde:

Annonse:

Årets utgave av ”Kåffa” regnes som minst like godt som tidligere. Det til tross for at suksesstrener Jørgen Isnes forlot skuta etter fjorårets sesong. Neste stoppested for toppgarantisten Isnes ble Strømsgodset.

Assistenttrener Johannes Mosgaard overtok ansvaret. Han kan både klubben og spillestilen til fulle. For KFUM er fortsatt svært spillende, ballsikre og teknisk begavet i måten de framstår.

Foran søndagens oppgjør på Nammo stadion er KFUM en smule revansjelystne etter at de måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot Sogndal i åpningen hjemme på Ekeberg. Hjemmelaget Raufoss på sin side, måtte reise tomhendt hjem fra Høddvoll. 0-1 tapet var en skuffelse for våre gutter. Ikke minst hvordan tapet kom. Et langt innkast ble stusset, Gard Simenstad headet ballen ut fra streken - ingen tegn til reaksjon - før en linjemann fant ut at han hadde sett at ballen var innenfor linja. Han løp som ” en stukken gris” mot midten – og avgjorde dermed premieren. Hvorfor skal man bruke millioner av kroner på VAR-teknologi og mål–teknologi når man har slike skarpskodde karer utstyrt med flagg på Mørekysten?

promo gard med dato.jpg

Åpen match

Det er med andre ord et revansjesugent Raufoss-mannskap som entrer Nammo stadion mot KFUM. Oppgjørene mot ”Kåffa” er historisk sett jevne og velspilte. I fjor endte oppgjøret med 1-1 på Ekeberg og seier til KFUM med 3-0 på Nammo stadion senhøstes.

At årets OBOSs-liga blir både jevn og knalltøff fikk vi beviser på i første serieomgang. Da fikk super-favoritten Kristiansund BK en påminnelse på at hverdagen på nest øverste nivå blir utfordrende Gode gamle Fredrikstad besørget rundens store overraskelse med 1-0 triumf.

Det betyr at KBK kan få en tøff åpning, De skal til Kristiansand og møte en annen av opprykksfavorittene – nemlig Start. Hjemmelaget på sin side fikk en påminnelse mot nyopprykkede Moss (0-0). Dette blir avgjort rundens toppkamp i Kristiansand.

 

Slik spilles Runde 2:

Ranheim –Bryne, Sogndal- Sandnes Ulf,KIL-Mjøndalen, Start –KBK, Åsane –Jerv, FFK-Moss, Skeid –Hødd, Raufoss-KFUM (De to første kampene spilles lørdag.)

Annonse fra Obos-ligaen: