U14 Elite

Flott innsats av Raufoss U14-gutta på Elitetiltak på Hamar

I helgen 16. og 17. september deltok Raufoss med sitt U-14 lag på eliteturnering på Hamar. Elitetiltakene er i regi Norsk Toppfotball.

Annonse:

Raufoss deltok med U15 i Skien i vår. Og vi skal også delta med U13 i Mjøndalen i oktober.

Flott levering på Hamar!

For en levering våre lokale gutter hadde denne helgen! Det som er fint med det som skjer med disse tiltakene i regi NTF, er at man kan ha med seg spillere fra andre klubber. Denne gangen deltok vi med spillere fra Raufoss, Vind, SK Gjøvik Lyn, Fagernes og Kapp (Toten). Videre var det med spillere fra Skreia og Kolbu i bruttotroppen før det ble tatt ut en tropp for helgen.

Med fire treninger sammen, og kun to treninger med gjengen som reiste, må vi si at det ble levert over all forventning. Vi slo Sogndal som er et kretslag, 1-0. Første omgang her var helt strålende!

Vi fikk delvis en leksjon av Bodø Glimt, og taper 5-2. Men vi leder tross alt 2-1 til pause, etter en mesterlig opphenting siste halvdel av omgangen. Vi spiller uavgjort mot Stabæk. De to sistnevnte lagene trener mye sammen og er samspilte. Og vi blir nummer to i denne tøffe pulja.

Ut i straffekonk mot Åsane

Dette førte til at vi møtte Åsane, som også hadde blitt nummer to i sin pulje. Med mange slitne bein, og mye spilletid på de som ikke hadde fått altfor mye spilletid, imponerte vi igjen. Litt ujevnt, men vi leder 2-1 til det er igjen få sekunder. 2-2 blir det, og straffesparkkonkurranse. Egentlig passet det bra. En fin avslutning hvor man igjen får testet seg mentalt. Noen må bomme. Og etter ni straffer hver, dro Åsane det lengste strået.

Imponerende hvordan gutta matcher motstanderne

Det er imponerende å se hvordan vi matcher de andre lagene uten å ha trent så mye sammen. Videre er mentaliteten, det å komme tilbake i kampene til stede. Det å spille 3-5-2 er krevende for de som aldri har gjort dette før. Vi er gode i høyt press. Vi er gode på overganger. Men vi sliter litt i grunnspillet. Og det er logisk ut fra spilltid sammen. Videre blir det defensive viktig. Som nevnt, det høye presset var til tider bra. Når det ikke gikk, kunne vi til tider få litt problemer. Kantene ble for høye og våre sentrale midtbanespillere, sammen med de to på topp - kom tidvis litt for langt fra hverandre. Men vi hadde noen ordentlige bautaer der bak som lover godt!

Disse var med

Keepere: Håvard L. Myhre (Vind) og Ludvig Larsstuen (Raufoss)

Forsvar: Amir Abdi (SK Gjøvik Lyn), Oliver Engen (Raufoss), Marius Gjestrumbakken (Raufoss), Markus Torkehagen (Vind), Mats Karlsen (Kapp)

Midtbane: Mikkel Eriksen (SK Gjøvik Lyn), Erdi Sopa (Raufoss), Henrik Jemtland (Vind), Mikkel Strandvik (Raufoss), Sindre Bjørnødegård (Raufoss), Linus Skarseth Nilsen (Vind), Eivind Kroon (Fagernes), Christian Torkildsen (Raufoss), Torjus Haug Mathisen (Raufoss)

Spisser: Sondre Engesveen (Vind), Elias Gjestvang (Raufoss), Øystein Røstøen (Raufoss)

Trener Kenneth Karlsen bygger lag

Vi må hylle hovedtrener Kenneth Karlsen for på kort tid å ha klart å bygge ei gruppe som jobbet for hverandre. Og som utenfor banen tok vare på hverandre. Vi reiste fredag nettopp for det sosiale. Bo sammen i et klasserom, dårlig lukt, latter og tull – det er idrettens DNA. Kenneth ble godt støttet av Odd Arne Nilssen fra Vind. Vi takker!

God investering for framtida

Disse tiltakene med turnering, og kanskje også i seriespill, det å møte de beste i Norge i sitt alderskull, er helt avgjørende for Raufoss Fotballs framtid. Vi må skaffe oss referanser. Vi må vite hva "god" er.

Gjør vi det ved å bare møte hverandre lokalt? Dette må vi gjøre sammen lokalt. Helgens resultater viser at vi har ingenting å frykte. Vi er med! Det er jo også veldig gode spillere som ikke fikk vært med denne gangen, blant annet på grunn av skade.

Takk for laget!

Vi takker de lokale klubbene, lederne, trenerne, og foreldrene for lån av spillere. Disse tiltakene er et flott referansepunkt å ta med seg inn i hverdagen sin. Og som nevnt: neste gang er det U13 som skal få måle seg mot de beste, i Mjøndalen 7. og 8. oktober.

Annonse fra Obos-ligaen: