Fine takter og 1-1 mot Stabæk

Det er nok en stund til relasjonene sitter 100 % - og det skulle bare mangle med så mange nye spillere. Men når det er sagt: vi likte absolutt det vi så i ettermiddag mot Stabæk.

Kampen mot Stabæk ble vår første anledning til å se 2021-utgaven av Raufoss. Det kommer til å ta litt tid før vi lærer å kjenne alle de nye spillerene, og alle presenterte seg på en herlig måte i dag. Å kjøre mye av kampen og spille 1-1 mot eliteseriemotstand er rett og slett veldig imponerende. 

Vår bauta bakerst, Ole Kristian Lauvli skaper trygghet og er alltid på jobb. Foran seg hadde han i dag Edvard Race og prøvespiller Cavin Diagne på stopperplassene. Det fungerte godt, de ryddet godt og lå kompakt. 20-årige Diagne fra Senegal (Kristiansund) er utvilsomt en svært god fotballspiller. De to nye backene våre, Herman Kleppa og Sivert Westerlund har begge eksepsjonelt god kropps- og ballbeherskelse. I tillegg har de åpenbare offensive kvaliteter og gode innleggsbein. 

På midtbanen fikk vi se Mikkel Frankoch i den dype rollen, han har godt overblikk, vender bra og har også en god pasningsfot. Jobber hardt begge veger. Vi vet at han har hatt noen småskader og mangler fremdeles litt på det fysiske. Teodor Haltvik var høyt og lavt i dag og var en stadig trussel mot Stabækforsvaret. Sterk, tøff og smart. Han scoret etter en herlig gjennomløping og har målteft så det holder! Jakob Nyland Ørsahl (ex. Molde) er tilbake på prøvespill, han var her også i fjor men ble skadd. Han gjorde sakene sine bra, kanskje i en litt uvant rolle for dagen. Men han jobber hardt og er en solid lagspiller.

Framover hadde vi Mame Ndiaye, som er en imponerende løpsmaskin. Han tar returløp, henter baller og vaker som gjedda i sivet på spissplass. På den ene flanken var nykommer Sander Werni, som fikk vist fram noe av sine tekniske kvaliteter og hurtighet. Jobbet hardt begge veger i dag. Prøvespiller Markus Aanesland (prøvespiller ex. KIL) bekledte den andre kanten og var svært mye involvert særlig i første omgang. En offensiv og tøff spillertype med stort reportoar.

Inn kom etterhvert Nicolai Fremstad som har vært skadd en periode, men altså på gang igjen nå. Det gjorde også prøvespiller Seth Dosu (Ghana) som har vært her noen uker allerede. Han bidro med litt ny energi på slutten av matchen. Unggutta Håvar Befring, Tobias Andersen og Amund Møllerhagen kom også inn, alle gjør gode innhopp og lar seg ikke skremme av eliteseriespillere noen av dem. 

Vi gleder oss til mer! Selv om det nå ser ut til at det blir nok en stopp for treningskampene framover.

Marius Alm har en kneskade i disse dager og sto derfor over. Gard Simenstad, Emile Dadjo og nykommer Andreas Helmersen er ikke klare for kamp riktig enda. I Danmark sitter også Mathias Nygaard, som signerte i starten av februar og venter på innreisetillatelse til Norge.

Kampfakta: Raufoss Fotball - Stabæk Fotball 1-1 (1-0)

Scoringer: Raufoss: Teodor Haltvik (32) Stabæk: Sturla Ottesen (86)

Laget: Ole Kristian Lauvli, Edvard Race, Cavin Diagne, Sivert Westerlund, Herman Kleppa, Mikkel Frankoch, Jakob N. Ørsahl, Teodor Haltvik, Sander Werni, Markus Aanesland, Mame Mor Ndiaye

Inn i andre omgang: Håvar Befring, Nicolai Fremstad, Seth Dosu, Amund Møllerhagen, Tobias Andersen

 
 
Annonse fra Obos-ligaen: