Etterlengtet opptur med cup-seier!

Etter en svak start på serien, fikk vi en etterlengtet opptur da vi avanserte til 3. runde i cupen etter å ha slått Skeid 2-1 på Nordre Åsen.

Førsteomgangen var 20 minutter gammel uten at det hadde skjedd mer foran noen av målene enn en Skeid-heading tidlig i omgangen. Da var Andreas Østerud pent framme på et innlegg fra høyre, men avslutningen ble for tam. Ryan Lee Nelson hadde også et skudd i nettveggen etter et raid på sida.

Kremmerhus

Avslutningen til Ryan Lee Nelson fem minutter seinere var det imidlertid ingenting å si på. Fra omtrent 15 meter fyrte han løs og banket kula helt oppe i krysset – utagbart for Skeids målvakt.

Bare minutter seinere var Jan Ingen Lynum nær ved å øke ledelsen, men denne gangen var Skeid-målvakten både god og heldig da han reddet hjemmelaget fra å komme to mål under.

Vi hadde også et par andre, habile avslutninger på mål før Skeid yppet seg mot slutten av omgangen. Haruna måtte klarere et skummelt innlegg like før lagene gikk til pause med ett måls ledelse til oss.

Doblet ledelsen

Bare minuttet var spilt av andreomgangen da Raufoss doblet ledelsen. Andreas Østerud vaket som gjedda i sivet på en corner som ble stusset videre og banket inn 2-0 til oss.

Og selv om Skeid var farlig frampå med en heading ti minutter ut i omgangen, hadde vi bra kontroll defensivt og et par småpene skuddforsøk før hjemmelaget fikk en stor dobbeltsjanse drøye kvarteret før slutt. En god og heldig Lauvli i mål klarte imidlertid å avverge til hjørnespark

Ny spenning

Fem minutter før full tid var imidlertid Ryan Lee Nelson vel hardhendt mot en Skeid-spiller, og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Per-Magnus Steiring gjorde ingen feil og skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2.

Og selv om Skeid presset på i sluttminuttene, holdt vi greit unna og sikret cupavansement foran en relativt stor kontingent Raufoss-supportere som ga laget uforbeholden støtte fra tribunen gjennom 2 x 45 minutter. Tusen takk skal dere ha - både store og små!

2830 Gul og svart og Mini Ultras (Foto: Marius Mykleset)

Trekningen til 3. runde gjøres før at alle rundene er ferdigspilt onsdag kveld kl. 21.30. Trekningen vises på Direktesport. (Tre kamper gjenstår torsdag). 3. runde skal spilles 1. mai.

2. runde i NM

Kampfakta: Skeid – Raufoss 1-2 (0-1)

Mål: Ryan Lee Nelson (25), 0-2 Andreas Østerud (46), 1-2 Per-Magnus Steiring (86, str)

Gult kort: Ryan Lee Nelson

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Nicolai Fremstad, Marius Alm, Jamal Deen Haruna, – Jan Inge Lynum (Oliver Rotihaug 69. min), Jakob Nyland Ørsahl (James Ampofo 69.)min), Eduards Emsis, Sander Nordbø (Adrian Hansen fra 89. min), Victor Fors, Ryan Lee Nelson (Erlend Hustad 85. min) – Andreas Østerud.