Et poeng var en liten nedtur mot Åsane

Etter en svak 1. omgang, hevet Raufoss seg og produserte nok målsjanser etter hvilen til å avgjøre kveldens kamp mot Åsane. Likevel må hjemmelaget si seg fornøyde med ett poeng i en kamp der bergenserne nok hadde de fleste og største målsjansene.

Kampen var ikke en gang to minutter gammel da Åsane takket og bukket for en svak klarering i Raufoss-forsvaret. Skuddet smalt heldigvis i tverrliggeren bak Ole Kristian Lauvli.

Det tok Raufoss 12 minutter å produsere noe som var i nærheten av en målsjanse. Filip Brattbakks forsøk endte imidlertid bare i et hjørnespark.

Utfordret hjemmelaget

Åsane fortsatte imidlertid å utfordre hjemmelaget utover i omgangen. Et spillemessig overtak resulterte i et par halvsjanser, mens et tamt hjemmelag hadde lite å by på den første halvtimen.

Så testet Gard Simenstad skuddfoten, men ballen gikk via et Åsane-bein og på utsida av vinkelen og til hjørnespark. Bare et par minutter seinere var det en Raufoss-fot som sørget for at et skudd fra Åsanes Sander Eng Strand gikk i tverrliggeren og ikke i mål.

Dermed ebbet omgangen ut med 0-0, noe hjemmelaget måtte si seg mest fornøyd med.

Bedring etter hvilen

Etter hvilen viste hjemmelaget litt mer punch og løpskraft. Spillet bølget fram og tilbake, og snaue kvarteret ut i omgangen fikk Andreas Helmersen en strålende mulighet etter innlegg fra Brattbakk. Skuddet gikk imidlertid via en Åsane-spiller og utenfor.

Fem minutter seinere var Helmersen nok en gang på farten, men gjestenes målvakt reddet skuddet fra litt skrått hold. Minutter seinere avverget Ole Kristian Lauvli scoring imot med en mesterlig enhåndsredning, før det ble reddet må målstreken bare sekunder etterpå.

Trippel-bytte

Tidligere Raufoss-spiller Mame Mor Ndiaye var centimetere fra å score mot gamle lagkamerater, men avslutningen strøk på utsida av stolpen. Andreas Østerås presenterte seg også tidlig etter at Raufoss hadde byttet tre spillere drøyt midtveis i omgangen.

Det samme gjorde Magnus Fagernes da han skjøt knallhardt i aluminiumen helt oppe i krysset snaue ti minutter før full tid. Og bare minuttet seinere var samme spiller alene gjennom, men Åsanes målvakt fikk en hånd på ballen slik at skuddet vippet så vidt over tverrliggeren. Mame Mor Ndiaye klarte heller ikke å få hull på byllen da han headet i tverrliggeren like etterpå.

Liten nedtur

Dermed ebbet kampen – utrolig nok – ut uten scoringer til noen av lagene. Og etter en svak 1. omgang, var det godt å se Raufoss liknet mer og mer på seg sjøl etter pausa, selv om uavgjort var en aldri så liten nedtur på hjemmebane mot Åsane etter den sterke borteseieren mot Start sist helg.

Uansett viste kveldens kamp på Nammo stadion at det ikke finnes noen enkle motstandere i OBOS-ligaen.

Det er bare å brette opp ermene før neste kamp mot Sogndal på bortebane til helga.

Kampfakta: Raufoss Fotball – Åsane 0-0

Laget: Ole Kristian Lauvli – Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad – Gard Simenstad, Erik Frøysa, Håkon Hammer, Loris Mettler (Adrian Teigen fra 70. min), Simen Hagbø (Sivert Westerlund 55. min) – Filip Brattbakk (Magnus Fagernes 70. min), Andreas Helmersen (Andreas Østerud 70. min)

Gult kort: Filip Brattbakk