Enkel seier på Jessheim stadion

Det var aldri tvil om hvilket lag som skulle gå seirende ut fra kampen mot Ull/Kisa lørdag ettermiddag.

Ull/Kisa – Raufoss 0-2 (0-1)

Raufoss startet med ballen i Jessheim, og gikk rett i angrep mot kveldens verter. Og bare etter drøye fem minutter satt det første målet i kampen. Markus Johnsgård gikk selv nedover banehalvdelen til Ull/Kisa, kom seg frekt forbi forsvaret deres, og satte en nydelig scoring. Dermed sto det 0-1 allerede i 6. minutt.

Det var liten tvil om at Raufoss åpnet sterkest, og de lot hjemmelaget komme lite til. Fram mot halvspilt omgang var tempoet i kampen tatt ned, og Raufoss lå komfortabelt i ledelsen. Neste nevneverdige sjanse kom derfor ikke før i 27. minutt, da ballen faktisk gikk i mål, men ble avblåst for hands. Det var Johnsgård igjen som var sist på ballen, men dommeren mente altså at den også hadde vært via armen hans før den gikk i nettet.

Resten av omgangen seilet Raufoss på ledelsen, mens Ull/Kisa hadde mye ball – uten å utrette noe større av den grunn. Dermed gikk lagene til pause med stillingen 0-1.

Fem minutter inn i andreomgangen ropte hele hjemmelaget på straffespark etter at Akinshola Akinyemi avverget et angrep fra Ull/Kisa. De mente det var hands, men dommeren var sikker i sin sak da han vinket kampen videre.

De neste minuttene var det mye Ull/Kisa, og de var langt nærmere å utrette noe nå enn hva de var i førsteomgangen. Et skudd like over tverrliggeren til Ole Kristian Lauvli, og en ny situasjon der de gule og grønne ropte på straffespark gjorde at hjemmelaget begynte å bli litt frustrerte i kampen.

Frustrasjonen kom Raufoss til gode, for i minuttene etter kom det andre målet. I 68. minutt satte Sivert Westerlund et lekkert og kontant mål i motsatt hjørne av der både han og motstanderkeeperen befant seg, og doblet med det ledelsen til Raufoss til 0-2.

I 78. minutt hadde innbytter, og helten fra cupkampen tidligere i uken, Andreas Helmersen et hederlig forsøk på å øke ledelsen enda mer. Han fikk ballen like foran mål og tok ballen nydelig ned til et skudd – men keeperen til Ull/Kisa var med på notene og fikk reddet skuddet.

Fem minutter senere måtte Lauvli diske opp med en av sine superredninger da Ull/Kisa kom stormende mot ham, på det som nok var deres første og eneste virkelig store sjanse i kampen.

Sluttminuttene bar preg av at dette helt tydelig skulle bli Raufoss-seier. Ull/Kisa hadde knapt mer å gi, og Raufoss holdt god kontroll på ballen. En enkel og deilig seier for de, for anledningen, lillakledte guttene!

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Nicolai Fremstad, Akinshola Akinyemi, Herman Haugen – Markus Karlsbakk (Andreas Helmersen, 62.), Håkon Hammer, Teodor Haltvik (Emile Dadjo, 62.) – Markus Aanesland (Jakob Nyland Ørsahl, 75.), Markus Johnsgård, Enoch Banza

Publisert: 25.09.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset