Endelig nærmer det seg oppstart

Fra førstkommende mandag kan vi starte med fotballtrening igjen, og så er det bare en drøy måned til første avspark i OBOS-ligaen 2020!

Ta på drakt eller skjerf. Se flomlysene. Se lagoppstillingen. Oppvarmingen. Avspark. Gåsehud. Riste på hodet av dommeren. Lukte vafler. Strekke på beina i pausen. Juble for mål. Klump i magen av baklengs. Nervepirrende sluttminutter. Feiring. Alt dette som vi så sårt har savnet, er nå litt nærmere enn før! Vi gleder oss, til tross for at det fortsatt er en stund til vi kan juble side om side på Nammo.

Tirsdag denne uken ble det klart at mandag 25. mai kan lagene i OBOS-ligaen starte opp treninger igjen. Det er to uker tidligere enn planlagt. Det betyr også at den planlagte oppstarten av serien er blitt fremskyndet. Opprinnelig var oppstart satt til 7. juli, men nå ligger det an til å kunne starte opp helt i starten av juli. 

Raufoss-spillerne er i ferie denne uken og neste, men klubben holder på å forberede smittevernsregimet slik at vi skal være klare og godkjent av NFF i løpet av noen dager.

Hvordan spilleplanen blir er ennå ikke bestemt. Dersom det blir en løsning lik den som er lagt for Eliteserien, hvor det starter med gruppespill med de nærmeste lagene, ligger det an til noen spennende lokaloppgjør. De nærmeste klubbene, som vi eventuelt kan havne i gruppe med, er Ham-Kam, Kongsvinger, Ull/Kisa, Lillestrøm, Strømmen, Grorud og KFUM.

Lillestrøm rykket som kjent ned fra Eliteserien i fjor, og anses som et av de sterkeste lagene i OBOS-ligaen i år. Grorud er nyopprykket fra andredivisjon, og spiller i år på sitt høyeste nivå i hele klubbens historie. Kongsvinger og KFUM var sterke i fjorårets sesong, og spilte om opprykk. Ull/Kisa og Ham-Kam var jevngode med de gule og svarte guttene våre, men var like over oss på tabellen. Laget fra andre siden av Mjøsa slo oss kun på målforskjell. Strømmen havnet på den siste sikre plassen i ligaen i fjor.

Uansett hvordan det blir, er vi ivrige etter å komme i gang og gleder oss til at fotballen starter opp. Det blir ikke det samme uten tilskuere, hvor både stemning og inntekter vil være langt fra det vi ønsker oss. Vi håper likevel at alle med hjerte for Raufoss finner alternative måter å heie og støtte oss på!

Annonse fra Obos-ligaen: