En vanvittig seier mot KFUM – vi skal spille kvalik!

For en utrolig kamp og avslutning vi var vitne til på Nammo stadion, i OBOS-ligaens siste ordinære runde. Ni mål! Vi seiret til slutt, og nå skal vi spille kvalik til Eliteserien!

Raufoss – KFUM 5-4 (1-1)

I den ytterst spennende kampen mellom lagene som før avspark hadde like mange poeng, var det stillingskrig de første minuttene av kampen. Da ti minutter var spilt, tok KFUM sakte, men sikkert styringen på kampen. De var mye inne på Raufoss’ banehalvdel, og den første halvsjansen i kampen gikk til dem. I 14. minutt leverte Ryan Doghman en superviktig redning, da KFUM etter et press uten like kom med et angrep like foran målet til Ole Kristian Lauvli. Nervepirrende minutter for Raufoss!

Etter dette våknet Raufoss-guttene, og fikk kommet seg litt mer ut av sin egen banehalvdel. I 26. minutt, etter og kriging om å komme seg tilbake i kampen og til det offensive presset vi gjerne liker å se, gjorde KFUM-forsvaret en gigantisk tabbe. Midtstopperen sentret ballen på tvers like foran målet til gjestenes keeper Knut André Skjærstein, som var sjanseløs da Marius Alm snappet den og dundret inn Raufoss’ første mål. Det sendte Raufoss til en foreløpig kvalikplass.

Noen minutter senere, da kampen var bikket halvtimen spilt, kom KFUM tilbake på flere visitter på de gulkledtes banehalvdel, og de var ikke snaue på å utnytte dette. Lauvli måtte levere en av sine mange superredninger da KFUMs Håkon Stavrum forsøkte å heade inn en utlikning. Og like etter traff ballen tverrliggeren i nok et forsøk fra gjestene.

Raufoss var stadig heldige som ikke fikk en utlikning i fleisen, for KFUM var farlig nære ved flere anledninger da klokken tikket mot pause. Det så lenge ut til at de gulkledte skulle få gå til garderoben med en noe heldig ledelse. Men så, i det ene minuttet som ble lagt til, ble Lauvli satt helt ut av spill da KFUM stormet fram og kontant satte inn utlikningsmålet. Dermed sto det 1-1 da dommeren blåste av for at kampen var halvspilt. Like langt til pause, altså!

I de første fem minuttene av andreomgangen var det igjen KFUM som var sterkest. Heldigvis fikk Raufoss et litt større overtak de neste fem minuttene, men det manglet siste del foran mål. Etter dette jevnet det seg litt ut mellom lagene, inntil 60. minutt da Raufoss fikk en kanonmulighet på kontring. Derfra var det mye gult å se.

Et par minutter senere, i 63. minutt, stormet Raufoss framover på nok en kontring. Matias Belli løp lenge selv, men sendte en nydelig pasning ut til Filip Brattbakk, som videre dundret ballen mot KFUM-keeperen. Han fikk hanskene på den, men ikke nok til å styre ballen utenfor – og dermed sto det 2-1 til Raufoss!

I 76. minutt utliknet KFUM igjen, og det sto 2-2. Etter dette begynte lagene å stresse litt, og herfra og ut var det heseblesende og en kokoskamp uten like. For hold dere fast: I 82. minutt ble Oskar Løken byttet inn, og ett minutt senere sørget han for å sende Raufoss opp i en ny ledelse. 3-2 sto det, med under ti minutter igjen av kampen. I 86. minutt var det igjen like langt da KFUM nok en gang utliknet, til 3-3.

Herfra var det pustebesvær og hjerteinfarkt om hverandre, for i 88. minutt fikk Raufoss straffe – og en KFUM-spiller ble utvist. Marius Alm sto bak straffemerket, og satte ballen trygt inn til 4-3. Men tror du dette var slutten? Langt ifra. Det ble lagt til fem minutter, og i første overtidsminutt puttet Kristoffer Nessø Raufoss’ femte mål for dagen. Fra avspark etter 5-3-målet gikk KFUM rett i angrep, og på et eller annet vis fikk de sannelig satt sitt fjerde mål! For noen scener vi var vitne til. 5-4, og fortsatt et par minutter igjen av kampen.

Heldigvis for alle Raufoss-hjerter ble det med dette, og kampen ble blåst av på 5-4! Ni mål! I sesongens siste ordinære seriekamp! Men det betyr at vi ikke er ferdige for sesongen, for nå skal vi spille kvalifisering til Eliteserien, folkens! Vi treffer Åsane, 16. desember.