En tverrligger unna seier på Fosshaugane

Raufossgutta reiste seg etter å ha kommet under tidlig i kampen og sikret seg ett poeng mot serieleder Sogndal på Fosshaugane. Og bare en tverrligger sto i veien før vi hadde tatt med oss alle tre poengene hjem.

Raufoss la seg lavt fra start, sto godt defensivt og yppet seg også framover på banen ved et par anledninger det første kvarteret.

Omdiskuterte situasjoner

Da måtte Lauvli gi en retur som Edmund Baidoo presset Jakob Ørsahl til å sette ballen i eget mål, for øvrig til store protester fra våre spillere som mente det burde vært frispark i favør Raufoss i den situasjonen.

Frispark ble det imidlertid blåst etter en Raufoss-corner tre minutter seinere. Marius Alm scoret, men målet ble annullert for angrep på Sogndals keeper.

To omdiskuterte situasjoner som gjorde at vi tidlig kom under på Fosshaugane.

Stor sjanse til Nordbø

Sogndal hadde også et par andre sjanser, men Ole Kristian Lauvli var med på notene. Og helt på tampen av omgangen dro Sander Nordbø seg pent gjennom Sogndal-forsvaret, men avslutningen gikk i nettveggen i en tempofattig omgang i sommervarmen i saftbygda.

Raufoss kom litt kvassere ut av startblokkene etter hvilen. Sogndal spilte forsiktig, brukte lang tid på dødballer - og tok ingen sjanser framover på banen.

Lekker utlikning

Kvarteret ut i omgangen gjorde Raufoss et par bytter. Erlend Hustad og Ryan Lee Nelson kom på banen, og midtveis i omgangen serverte sistnevnte en herlig ball til Kristoffer Hay som enkelt kunne utlikne til 1-1. Også Hay innbytter etter at Adrian Hansen måtte forlate banen med en skade i foten før pause.

En strøken scoring som ga oss håp om poeng mot serielederen.

Kampen åpnet seg etter utlikningen og spillet bølget mer fram og tilbake. Sogndal var farlig frampå på en kontring, før Ryan Lee Nelson viste seg fram som luftens baron. Headingen etter et strøkent innlegg fra Ørsahl gikk imidlertid i tverrliggeren.

Bonuspoeng

Etter som klokka gikk mot 90 minutter, var ingen av lagene villige til å ta store sjanser framover på banen.

Vi hadde et visst trøkk, uten å gjøre det direkte farlig for Sogndal-forsvaret og dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling på Fosshaugane. Ett poeng på bortebane som nesten må betegnes som en bonus mot et lag med en uttalt målsetting om å rykke opp til Eliteserien.

Kampfakta: Sogndal – Raufoss Fotball

Scoringer: 1-0 Sjølmål (16), 1-1 Kristoffer Hay (68)

Gult kort: Adrian Hansen, Torjus Engebakken, Eduards Emsis, og Andreas Beinset

Laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen (Kristoffer Hay 38. min), Marius Alm, Jamal Deen Haruna – Jakob Nyland Ørsahl, Eduards Emsis, Sander Nordbø (Kodjo Somesi 90. min), Victor Fors – Torjus Engebakken (Ryan Lee Nelson 61. min), Jan Inge Lynum (Andreas Østerud 90. min), James Ampofo (Erlend Hustad 61. min)