Jørgen treninga ntalya

-En strålende treningsleir!

Tittelen sier vel sitt, men her oppsummerer trener Jörgen Wålemark 12 dager i sol og sommer i tyrkiske Antalya.

Annonse:

Raufosstreneren var godt fornøyd med været, men kanskje enda mer fornøyd med gjennomføringen av årets treningsleir.

-Nå kom regnet så da er det vel passende å reise hjem…  Vi har hatt en veldig fin treningsleir. Vi kommer hjem med et lag som er skadefritt. Vi har fått Magnus Fagernes skadefri. I tillegg har Markus Johnsgård trent fullt de siste dagene. Underveis i treningsleiren har vi kun hatt Arnar ute to-tre dager etter å ha spist noe han ikke tålte. En tilnærmet skadefri tropp har bidratt til at kvaliteten har vært bra på alle treningene, sier Jörgen Wålemark. Nå gjenstår kun et par timer på tyrkisk jord og noen timer på fly før hele laget er tilbake i Norge. 

Trenerteamet la en plan på forhånd. Den har de fulgt hele veien. 

-Vi har gjennomført alle treninger som planlagt. i tillegg fikk vi to fine treningskamper. Den første mot Tromsdalen. Der spilte vi en fin første omgang. Alle spillerne fikk også vist seg fram. Det er viktig at vi ikke bare trener, men også spiller kamper.

Den andre kampen ble spilt mot Ukrainske Polissya. 

-Ukrainerne var en sterk motstander. Det ble en bra kamp der vi vinner 6-2 i målsjanser, men de var mer effektive enn oss innenfor begge 16-meterne. Spillemessig var det mye bra å ta med seg. Det viser at vi har tatt steg i løpet av de månedene vi har trent sammen siden desember. 

Tre treningskamper gjenstår før seriestart

Det gjenstår nå tre treningskamper før alvoret starter borte mot Hødd andre påskedag. Raufoss-treneren vil ikke gi oss noen navn når det gjelder hvem som vil danne stammen i årets lag, men som han sier: 

-De som har fulgt oss siden januar har nok sett noen konturer av hvem som er nærmest en plass i en startoppstillingen. Til syvende og sist er det jo de spillerne som er i best form på det aktuelle tidspunktet som får spille. Det er også vanskelig å gå gjennom en hel sesong med kun 11 spillere. Vi trenger flere gode spillere - og det har vi, poengterer treneren.

Torjus et av høydepunktene

Jörgen Wålemark trekker fram Torjus Engebakken som et av høydepunktene på denne leiren. 

-Torjus føler seg trygg og har hatt framgang. Han er uredd og tatt store steg i løpet av den tiden han har vært sammen med oss. 

Når spillerne setter foten på norsk jord natt til søndag har de fri frem til onsdag. Da fortsetter oppkjøringen.
-Spillerne får fri fra fellestreninger fram til onsdag. Vi har trent hardt her nede og restitusjon er viktig. Utover våren er det ingen lengre friperiode før i juni. Kun enkelte fridager, sier Wålemark som sender spillerne hjem med et lite egetreningsprogram. Helt fri blir det altså ikke. 

Alle Tyrkia trening 23.jpg
Det er er godt fornøyd gjeng som setter seg på flyet med kurs for Norge etter 12 dager med ekte gress under knottene.

 

Annonse fra Obos-ligaen: