En målfest av de sjeldne

Gutta scoret seks og slapp inn tre i lørdagens 2. divisjonskamp.

Vi tillater oss å si at det er sjeldent det blir scoret så mye mål på NAMMO Stadion. Eller i det hele tatt når gutta er i aksjon. Beholdningen etter endt oppgjør mot Vålerenga 2 på stadion lørdag, var ni scoringer. Seks av dem riktig veg.

• Sist det ble scoret ni mål i en kamp for våre herrer, var i fjor høst. Da endte det med 4-5-tap for Strømmen. Det ble også 5-4-seier mot Byåsen hjemme i 2014.
  • Tre ganger i 2015-sesongen scoret våre herrer seks mål i en kamp. Det skjedde på hjemmebane mot LSK 2 og Godset 2, og borte mot sistnevnte.

Det ble en kamp med stor underholdning for de snaut 400 som hadde tatt turen til NAMMO Stadion midt i sommerferien.

Allerede ut fra startblokkene røyk det fra skoa til våre utvalgte herrer. Før tre minutter var spilt hadde Håvard Nome (1-0) og Anton Henningsson (2-0) scoret mål og gitt oss ledelsen.

Etter den oppsiktsvekkende gode starten, falt gutta litt ned. Det gjorde at Vålerenga kom inn igjen i oppgjøret med sine ballbesittende og gode spillere. Etter sju minutter scoret Magnus Retsius Grødem til 1-2. Da halvtimen var passert utlignet velkjente Herman Stengel på straffe til 2-2.

Kristian Lønstad Onsrud har etter hvert blitt en skikkelig målgjører. Også mot VIF 2 tegnet han seg på scoringslisten - etter hvert også to ganger. Den første av dem, etter 37 minutter, ga gutta ledelsen 3-2 til pause.

Fyrverkeriet fortsatte etter hvilen. Vålerenga 2 gjorde noen bytter, og la om litt på stilen. Vi festet et tydeligere grep om kampen og gjorde en god andreomgang.

Martin Heiberg kom inn fra benken og sørget for 4-2 med et godt plassert skudd fra distanse etter en snau time spilt. Lønstad Onsrud fulgte deretter opp med dagens andre LO-scoring til 5-2 bare sekunder etterpå, før Anton Henningsson også tegnet seg for en "dubbel" og sendte Raufoss-publikummet opp fra stolene for sjette gang.

På stillingen 6-2 og en klokke som tikket raskt mot 90, var det ingen tvil om hvor poengene ville ende. Vålerenga 2 fikk uansett en ny redusering etter 74 minutter, ved spiller Markus Lund Nakkim.

Sluttresultatet ble med det 6-3 og gutta tar sin andre trepoenger så langt i høst. Forhåpentligvis kan poengsankingen fortsette borte mot Asker neste helg. Det skal sies at det blir en meget tøff utfordring.

Kampfakta

Raufoss - VIF 2 6-3 (3-2)

Mål: 1-0 Håvard Nome (2), 2-0 Anton Henningsson (3), 2-1 Magnus Retsius Grødem (7), 2-2 Herman Stengel (str. 31), 3-2 Kristian Lønstad Onsrud (37), 4-2 Martin Heiberg (59), 5-2 Lønstad Onsrud (61), 6-2 Henningsson (65), 6-3 Markus Lund Nakkim (74).

Laget: Ole Kristian Lauvli - Snorre Strand Nilsen, Marius Alm, Petter Senstad, Fredrik Greve Monsen - Emile Dadjo (Per Kristian Jansen fra 80.), Nicolai Fosso Fremstad (Martin Heiberg fra 52.), Håvard Nome, Kristian Lønstad Onsrud, Ole Thomas Skogli (Ryan Doghman fra 52.) - Anton Henningsson.

Gule kort: Herman Stengel, Vålerenga