image0

E-fotballsesongen blåses i gang på fredag!

Og Jonas Kvål er tilbake i manesjen som trener for e-fotball laget.

Annonse:

Raufoss Fotball, i samarbeid med Raufoss E-sport, har siden 2019 vært et av de lagene som har prestert i e-fotball i Norge. To sølv og et gull i den nasjonale serien, og NM-gull i år. Våre spillere har flere opptreden på NFF sitt offisielle landslag i efotball.

Jonas ønsket å trappe ned spillingen denne sesongen, men veldig gledelig at han fortsetter som trener og superreserve på laget. Med seg som spillere har han fått med seg Thomas Henningsen som han vant NM med i våres, og Benjamin Lorentzen er tilbake i Raufoss etter et år i den kommersielle norske e-sportklubben Apeks. Benjamin ble seriemester sammen med Jonas i Raufoss våren 2021.

image2.jpeg

Benjamin gjorde det veldig sterkt i sommer, han var bare en kamp unna å kvalifisere seg til sluttspillet i VM for enkeltspillere (16 plasser). Dessverre ble han korona-smittet, og ble nektet å spille siste avgjørende kamp av arrangør (live-event).

Videre er støtteapparatet på plass rundt laget: Finn Marius Lykke (lagleder), Kristian Aspelien (taktikker ++), Sondre Myhre (alt mulig mann) og Øystein Tommelstad (e-fotballansvarlig Raufoss Fotball).

image1.jpeg

Visste du at vi tilbyr efotball for alle, uansett alder og ferdigheter? Jens Nielsen og Roy Slettum er trenere for FIFA-treninger på K2 hver onsdag - ta kontakt med Raufoss E-sport på Facebook!

— Raufoss E-sport
Allerede på fredag smeller det til med kvalifisering til verdensmesterskap for klubb-lag; eClub. Turneringen er styrt av FIFA i Sveits i samarbeid med spillprodusenten av FIFA23 EA Sports. Det er med lag fra hele verden i denne turneringen, vi må kvalifisere oss til sluttspill i Europa før vi ev. kommer videre til sluttspill i VM.

Vi var litt uheldige forrige sesong pga. tekniske utfordringer, så i år må vi ut i en ekstra kvalifiseringsrunde for å kunne konkurrere om de få plassene som eksisterer i Europa. Vi møter et finsk lag, Hokarit, i første utslagsrunde på fredag. Et antatt svakere lag enn Raufoss, men fokus på oppgavene og tålmodighet blir viktig i denne kampen.

Oppdateringer fra turneringen kan man følge med på her: https://www.fifa.gg/team/raufoss-esport

Videre blir blant annet NM viktig i årets sesong, bygge opp rekruttlag og arrangere turneringer for bredde og topp – så følg med!

Annonse fra Obos-ligaen: