- Det vil seg itte om dagen

Heller ikke på Melløs skulle det lykkes å ta med seg poeng hjem. Moss scoret kampens eneste mål før pause, mens vi måtte reise tomhendte hjem til Toten med bare to lag bak oss på tabellen etter 10 serierunder.

Raufoss fikk ei gavepakke av en sjanse allerede før det var spilt to minutter på naturgraset på Melløs. En mosseforsvarer feilet, Erik Frøysa kom var plutselig helt fri på vei mot mål, men keeper Ranmark parerte mesterlig.

Der burde det stått 0-1.

Redning på streken

To godt organiserte lag tillot ikke motstanderen å spille seg til flere sjanser, før et spillemessig overtak resulterte i et hjørnespark til Moss midtveis i 1. omgangen. For en gangs skyld virket ikke Lauvli helt patent, og to ganger ble det reddet på streken av Raufoss-forsvarere.

Puh!

Gradvis kom gjestene høyere i banen, og etter en drøy halvtime dro Fagernes seg fint forbi en mosseforsvarer. Avslutningen fra litt skrå vinkel gikk imidlertid over mål.

Et sammenstøt like etterpå endte med at en blødende Westerlund ble liggende på bakken. Med bandasje rundt hodet forsøkte han å fortsette kampen, men måtte gå av banen like før pause. Inn kom Simen Hagbø.

Mål på straffe

Da hadde akkurat Lauvli i mål vist fram en kvalifisert redning, men da Moss fikk straffespark på overtid i 1. omgangen måtte han gi tapt. Lauvli gikk til høyre – Claudio Braga satte ballen i motsatt hjørne.

Alt i alt en fortjent ledelse til hjemmelaget til pause.

Moss innledet også med en heading like over etter frispark tidlig i 2. omgangen. Fem minutter seinere avverget Simenstad baklengsmål da han reddet på strek.

Puh!

Moss fortsatte å ha et spillemessig overtak, mens Raufoss yppet seg ved et par anledninger uten å lykkes.

Utsatt til

Sakte, men sikkert endret kampbildet seg utover i omgangen. Moss la seg lavere og overlot litt mer av banespillet til Raufoss.

Men da verken Helmersen eller Gudjonsson klarte å redusere på hver sin avslutning helt på kampen av omgangen, ebbet kampen ut – sju minutter på overtid – med 1-0 til hjemmelaget.

Etter 10 serierunder ligger Raufoss tredje sist på tabellen med bare Skeid og Åsane bak seg. Da er det bare en ting å gjøre; brette opp ermene og gå for et skikkelig skippertak mot serieleder Fredrikstad neste helg.

Men først står Grorud borte på agendaen i 2. runde i cupen førstkommende torsdag.

Kampfakta: Moss – Raufoss 1-0 (1-0)

Scoringer: 1-0 Claudio Brage (45+2, str.)

Laget: Ole Kristian Lauvli – Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad – Gard Simenstad, Erik Frøysa, Håkon Hammer, Loris Mettler, Sivert Westerlund (Simen Hagbø 43. min – Filip Brattbakk 88. min)) – Magnus Fagernes (Andreas Østerud 78. min), Andreas Helmersen

Gult kort: Magnus Fagernes, Simen Hagbø og Nicolai Fremstad