Deilig seier mot HamKam

En strålende førsteomgang av Raufoss sikret tre poeng mot rivalen og tabelleneren, som gikk på sitt første tap for sesongen.

Raufoss – HamKam 2-1 (2-0)

De første minuttene av kampen var jevnt fordelt mellom lagene. Men det skulle ikke vare lenge, da Markus Aanesland i 5. spilleminutt sendte Raufoss opp i ledelsen. En god start på kampen for de gulkledte, med 1-0 mot serielederne!

Dette ga mersmak for Raufoss, som presset på. Likevel var det HamKam som hadde fest brukbare sjanser inn mot halvspilt omgang. Og mye av æren for at det ikke gikk for HamKam var at Sivert Westerlund leverte noen nydelige blokkeringer. I 19. minutt kom gjestene tre mot en, og alle med hjertet i Raufoss holdt pusten. Heldigvis utnyttet HamKam angrepet veldig dårlig.

Selv om hamarsingene presset mest nå, lå det en dobling av ledelsen for Raufoss i lufta. Og i 22. minutt skjedde det: På innlegg fikk Teodor Haltvik headet mot mål, og Mame Ndiaye var sist på ballen med sin pannebrask. Dermed sendte han Raufoss opp til 2-0.

Snaue ti minutter senere burde det ha stått 3-0! Etter et nydelig raid av Edvard Race, havnet ballen til slutt foran mål og like foran skotuppen til Ndiaye. Etter dette var det HamKam som tok over initiativet i kampen. I 37. minutt leverte Ole Kristian Lauvli en av sine mange gode redninger, i noen minutter der gjestene var veldig farlige.

Inn mot pause bølget det mer, men det ble ikke mer enn at det fortsatt sto 2-0 da dommeren blåste av førsteomgangen.

Etter pausen var det klart at hamarsingene hadde hatt godt av en pust i bakken, da de gikk sterkest ut. I 57. minutt fikk HamKams Emil Sildnes gå nesten helt uforstyrret mot Raufoss-målet, og til slutt var det bare for ham å lure ballen forbi Lauvli. Det klarte han, og reduseringen til hamarsingene var et faktum. Bare et par minutter senere var det nok en gang enkelt for HamKam, som kom til sin andre scoring – men denne gangen ble målet avblåst for offside.

Det var mye stopp i spillet og ujevnt spill fra begge lag i mesteparten av andreomgangen. HamKam fikk ikke til den flyten de gjerne vil ha, og Raufoss kom heller ikke til noe stort. Ikke før i sluttminuttene begynte det å bølge skikkelig. Raufoss forsvarte seg tappert, samtidig som de løp på det de fikk mulighet til. I siste ordinære spilleminutt sendte Enoch Banza ballen gjennom til Ndiaye, som vel var denne omgangens største sjanse for Raufoss. Det ble imidlertid avblåst for offside før det ble noe mer.

I de fem tilleggsminuttene ble mye stress fra begge lag. Det var tydelig at HamKam absolutt ikke var fornøyde med null poeng fra dette oppgjøret, men Raufoss kjempet også på sin side for å beholde de tre de sto med. Og det gikk heldigvis helt inn – for 2-1 sto det på tavla da dommeren blåste av kampen.

Tre deilige poeng med deilig liv på tribunene, mot HamKam!