Deilig hjemmeseier mot tabelltoeren

Sogndal presset, men Raufoss svarte og vel så det - i en sterk og deilig seier på Nammo stadion.

Raufoss – Sogndal 2-1 (2-0)

I de første ti minuttene var det ganske jevnt mellom de to lagene, og det var ingen store sjanser å skrive hjem om. Raufoss var dog, i kjent stil, kanskje mest på hugget.

Rett etter kvarteret spilt fikk Raufoss frispark helt ute på venstre side, og nesten nærmere midtstreken enn feltet til Sogndal. Men det er ingen sak når man har Emil Breivik på laget – for han slo inn et nydelig innlegg, perfekt inn i feltet. Til tross for at Matias Belli var ganske perfekt plassert for å pirke den inn i mål med pannebrasken, var det en av gjestene som var høyest og styrte den inn i eget mål – og sørget for at Raufoss tok ledelsen 1-0.

I minuttene etter Raufoss gikk opp i ledelsen kom Sogndal med et til tider farlig press. De gulkledte jobbet godt for å stå imot, og sørget for at sjansene ikke ble særlig store. Men det var Sogndal som dominerte det meste av spillet nå. Det skulle gå helt til 35 minutter spilt før Raufoss kom til neste ordentlige mulighet – da Ryan Doghman spilte fint gjennom til Belli, som siktet litt for høyt til at ballen kunne gå i mål.

Et par minutter senere – i 38. minutt – tabbet forsvaret til Sogndal seg ut under et forsøk på en klarering, og det visste en godt plassert Filip Brattbakk å utnytte. Han kom seg enkelt gjennom uten særlig motstand, og satte ballen i mål – 2-0 til Raufoss!

Da førsteomgangen var godt inn i overtidsminuttet, fikk Raufoss frispark like utenfor feltet til Raufoss – og det ga et håp om å kunne gå inn i garderoben med ikke bare to, men tre mål. Breivik og hans gode skuddfot sto klar, men ballen gikk i muren. Like etter blåste dommeren av til pause.

Etter pausen var det tydelig at Sogndal var giret på en tidlig innhenting av Raufoss’ ledelse, men vår keeper og solide forsvar satte stadig kjepper i hjulene for det. Som om ikke det var nok, var de gulkledte også veldig gode på kontringer og å snu spillet hurtig – dermed var det flere ganger kampen var nærmere en økt ledelse for Raufoss enn en redusering for Sogndal.

Rundt timen spilt var Raufoss på hugget, og leverte flere muligheter på rad. Spesielt Kristoffer Nessø var hissig på grøten, og disket opp med både egne muligheter og gode innlegg. Også Mame Ndiaye var framme flere ganger, og sørget for at Sogndal hadde grunn til å skjelve i buksene.

I 68. minutt havnet ballen i nettet for Sogndal, men målet ble raskt annullert da gjestenes Kristoffer Hoven var i en klar offside. Tre minutter senere sto samme mann i offside da Sogndal igjen fikk ballen i nettet, men også den ble avblåst etter litt diskusjon i dommerteamet. Dette ga en tydelig frustrasjon hos gjestene som satte nok et press på, men ble mer og mer upresise – hvilket Raufoss nøt godt av.

Med snaue ti minutter igjen av kampen, i det 82. minutt, satt imidlertid scoringen for Sogndal. De reduserte til 2-1 etter et innkast og en sjeldent dårlig klarering av Raufoss-forsvaret. Men det satte ingen stopper for drivet til de gulkledte. Minuttet senere satte Belli en støkk i alle med hjertet i Raufoss da han klinket et skudd i stolpen, og den gikk til og med på riktig side – dog mot motsatt hjørne og utenfor.

Mot sluttminuttene var det hektisk, og det var tydelig at Sogndal stresset godt for å prøve å få med seg noe fra Nammo. Det klarte de imidlertid ikke, for da dommeren blåste av sto det fortsatt 2-1 – og Raufoss tok en deilig seier mot tabelltoeren.