Cupkvelden ble like vakker som sommernatta

For en kamp. For en dramatikk. Straffekonkurranse måtte til da Raufoss slo ut Viking og avanserte til neste runde i cupen. Og: Ole Kristian Lauvli er kongen av Nammo Stadion!

Og la det være sagt med en gang: Det var så fortjent, så fortjent.

For Raufoss var minst to knepp bedre enn sine mer meritterte motstandere i 1. omgangen på Nammo stadion. Bare 30 sekunder var spilt da Adrian Teigen testet skuddfoten. Det samme gjorde Gard Simenstad minutter seinere. Ballen smalt i tverrliggeren helt oppe i krysset til venstre for Vikings målvakt.

Standarden var satt.

Kalddusj

Nedturen kom brått.

Først fikk Andreas Helmersen «ingenting» da han tilsynelatende ble felt på vei igjennom etter 10 minutter. I det påfølgende Vinking-angrepet ble det blåst straffe for noe som så ut som en liknende forseelse.

1-0 til Viking føltes som et slag i mellomgulvet der og da.

Men Raufoss fortsatte å dominere ute på banen, turte å spille sitt eget spill og produserte flere sjanser før Andreas Helmersen ble felt innenfor 16-meteren like før pause.

Sikkerheten sjøl

Og denne gangen blåste dommeren og pekte ubønnhørlig på straffemerket.

Loris Mettler var sikkerheten sjøl fra 11-meteren og sørget for en meget velfortjent utlikning i en omgang der Viking hadde nok med å forsvare seg. Bare ett skudd som gikk via et Raufoss-bein og til corner ble notert ved siden av straffemålet det første 45 minuttene fra siddisenes side.

Raufoss åpnet friskt også etter hvilen, men 10 minutter ut i omgangen ble Viking tildelt frispark like utenfor 16-meteren. Innbytter Sander Svendsen skrudde ballen vakkert i krysset og til ledelse 2-1 for gjestene.

Feberredning

Snaue 10 minutter seinere var det bare en oppegående Lauvli i målet som med en feberredning hindret en ny Viking-scoring. Like etterpå blottla Raufoss seg bakover, men ble reddet av en forsvarer i siste liten.

Strekk i laget og større rom ga nemlig gjestene om ikke akkurat fritt spillerom framover på banen, så i hvert fall flere muligheter enn tidligere i kampen.

Men Raufoss viste å slå tilbake.

Et langt utspill fra Lauvli ble stusset videre og vips, så var innbytter Brattbakk fri og sørget for at lagene igjen var like langt.

Ny kalddusj

Men Adam var ikke lenge i paradis. Et balltap i midtbaneleddet ga Viking en gyllen mulighet til å kontre. Den tok de godt vare på da Kristoffer Lie Løkberg skjøt utagbart til side for Lauvli.

Men dramatikken var på ingen måte slutt denne høysommerkvelden på Nammo stadion. Fem minutter før full tid steg Andreas Helmersen til værs som en ørn på et innlegg fra høyre. Headingen var like vakker; 3-3 og ekstraomganger.

Drømmeavslutning

Derfra er det bare å ta det i kronologisk rekkefølge:

102 min: Viking på ny i ledelsen; 4-3.

109 min: Ny utlikning av innbytter Somesi; 4-4.

112 min: Feberredning av Ole Kristian Lauvli.

117 min: Da capo – Lauvli igjen.

119 min: Nicolai Fremstad med langskudd like utenfor krysset.

120 min: Slutt. Straffesparkkonkurranse.

Og bare for å gjøre avslutningen like vakker som sommerkvelden: Der sørget våre beste menn – kveldens straffeskyttere og keeper Lauvli (selvfølgelig) – for å gjøre kvelden til en kamp for historiebøkene.

Drømmen om Ullevaal må gjerne leve ei stund til.

4. runde i NM

Raufoss Fotball – Viking 8-5 e.str.konk (1-1, 3-3, 4-4 e.e.o)

Scoringer: 0-1 Nicholas d’Agostino (12, str), 1-1 Loris Mettler (42, str), 1-2 Sander Svendsen (55), 2-2 Filip Brattbakk (73. min), 2-3 Kristoffer Lie Løkberg (77. min), 3-3 Andreas Helmersen (86. min), 3-4 Yann-Erik de Lanlay (102. min), 4-4 Kodjo Somesi (109. min)

Straffemål Raufoss: Loris Mettler, Filip Brattbakk, Gard Simenstad, Aridon Racaj.

Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund (Torjus Engebakken 97. min), Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad – Gard Simenstad, Adrian Teigen (Kodjo Somesi 71. min), Håkon Hammer, Loris Mettler, Jakob Nyland Ørsahl (Arnar Gudjonsson 71. min) – Andreas Østerud (Filip Brattbakk 63. min), Andreas Helmersen (Aridon Racaj 97. min)

Gult kort: Jamal Deen Haruna, Torjus Engebakken