Centimetere fra tabelltopp

Magnus Fagernes kom inn fra benken - ble spilt gjennom  og løp fra alt og alle. Skuddet gikk imidlertid så det sang i aluminiumen på Nammo stadion. Dermed endte matchen mot Åsane sist onsdag med poengdeling 0-0. Men det er verdt å merke seg: Fagernes var et par-tre centimeter fra å skyte Raufoss Fotball til tabelltopp i OBOS-ligaen etter fem serierunder.

Annonse:

Det hadde forblitt en kuriositet, men likevel. Det er nøyaktig 50 år siden Raufoss gjorde sitt «comeback» i Eliteserien. I 1973 var det Viking som gjestet gamle, ærverdige Raufoss stadion med sitt stjernegalleri. Men det hjalp lite med navn som Olav Nilsen, Inge Valen, Reidar Goa, Svein Kvia og Johannes Vold. Det ble 0-0.

Må regnes med…

Poengdeling mot Åsane i en slitematch står til godkjent. Åtte poeng på de fem første matchene – og  bare centimeter fra tabelledelse gir oss indikasjoner på følgende: Raufoss Fotball vil kunne henge med i toppen denne sesongen - og sist men ikke minst - årets liga blir jevnere og hardere enn noen gang. Det er verdt å merke seg at bare to av åtte matcher fikk en vinner. Resten endte uavgjort.

Runde 5 ga oss imidlertid klart svar på at storfavoritten Kristiansund BK er på vei opp og fram etter to sjokktap i åpningen. Triumfen hjemme mot Sogndal var et steg i riktig retning for fjorårets Eliteseriemannskap.

Kampene kommer tett som hagl. For våre gutter betyr det matcher hver tredje dag.  Det merkes over tid. Trener Jørgen Wålemark valgte å kjøre uten Westerlund og Østerud fra start mot Åsane. Stallen er bredere og jevnere enn tidligere.

Sogndal er tøffe

Lørdagens oppgjør på Fosshaugane stadion i Sogndal blir ventelig en ny tøff oppgave for vårt mannskap. Begge lag har åtte poeng  og følger hverandre. Treningskampen i Valdreshallen endte uavgjort. Oppgjøret i Sogndal er helt åpent. Hjemmelaget er imidlertid ute etter revansje etter tapet mot KBK sist runde.

Ranheim - som leder OBOS-ligaen – reiste seg etter smellen mot Skeid (0-4) og klarte  poengdeling mot Hødd i Ulsteinvik. Hjemme mot Åsane blir det minst like stritt for Ranheim-sjefen Kåre Ingebrigtsen. Åsane var bra i store perioder mot Raufoss og ønsker å gi «gamlesjefen» Kåre en takk for sist. Åsane står uten seier så langt…

Hardt for «Kåffa»

KFUM har inntatt 16. plassen – så langt. Det er jo mot alle odds. Laget er bedre enn som så. På Consto Arena i Mjøndalen venter et Mjøndalen-mannskap som skal følge opp triumfen mot Jerv. Her blir det et reint bunnoppgjør, der vi tror «Kåffa» opplever omslaget.

KBK tetter trolig gapet til lederlagene med seier hjemme mot Bryne.

 

Slik spilles runde  6:

Lørdag:

Sogndal-Raufoss

KBK-Bryne

Ranheim- Åsane

MIF-KFUM

Søndag:

Fredrikstad - Skeid

Kongsvinger - Jerv

Moss - Sandnes Ulf

Start - Hødd

Annonse fra Obos-ligaen: