Berget ett poeng på overtid mot Start

Raufoss og Start var tabellnaboer før kampen på Sørlandet, hvilket viste seg i en jevn kamp. Heldigvis berget gutta våre et fortjent poeng.

Start – Raufoss 1-1 (0-0)

Det første kvarteret av kampen var jevnt fordelt mellom de to lagene, men like før klokken bikket 15 fikk Start kampens hittil største sjanse. Like etter fulgte en ny sjanse, denne gangen signert en gammel kjenning i Matias Belli. Som alltid leverte Ole Kristian Lauvli gode redninger, som sørget for at det kun ble med sjansene for Start.

I kampens 22. minutt havnet ballen i nettet bak Lauvli, men Start var i klar offside – hvilket gjorde at dommeren blåste allerede før ballen traff nettmaskene. Det var muligens kveldens gule og svarte, altså Start, som hadde de største sjansene, men kampen bølget fram og tilbake og var underholdende i store deler av førsteomgangen.

Det var ingen av lagene som fikk utrettet noe stort av forsøkene de kom med, så da dommeren blåste av til pause sto det fortsatt 0-0 på tavlen.

De ti første minuttene av andreomgangen var ganske like førsteomgangen: Det bølget godt, men ingen av lagene kom til noe nevneverdig stort. Og i 55. minutt kom det også en reprise på noe vi så i første omgang: Ballen satt igjen i nettet for Start, men også dette ble målet annullert – denne gangen fordi ballen var over linja i forkant av målet.

Snaue ti minutter senere satt den imidlertid igjen for Start, og denne gangen var det så onside som det kan få blitt. Hjemmelagets Sander Sjøkvist sende et kanonskudd mot Lauvli, som nærmest var utakbart. 1-0 sto det til Start da klokken tikket mot 20 minutter spilt av andreomgangen.

Med en del bytter og dermed friske bein på banen, viste Raufoss virkelig tendenser til å kunne utlikne mot sørlendingene. Innbytter Emile Dadjo var blant annet frampå med et par brukbare sjanser – men begge gikk utenfor mål.

I 82. minutt måtte keeperen til Start ut i full strekk for å redde en avslutning fra Mame Ndiaye, og ballen så for mange ut som om den var over streken. Dommeren pekte imidlertid mot cornerflagget og mente det ikke var mål.

Det var mye Raufoss i sluttminuttene av den ordinære spilletiden, men det var ikke før i overtidsminuttene at de fikk betalt for arbeidet. Ndiaye var igjen sist på ballen da han lurte den forbi både forsvar og keeper, og sørget for at stillingen ble 1-1 - hvilket det også sto på tavla da dommeren blåste av kampen.