Beæret over å få være en del av Raufoss Fotball

Fra tid til annen dukker han opp på treninger og kamper til Raufoss Fotball. Og hvis du lurer på hvem denne mannen med mørkt hår og skjegg egentlig er, så er svaret enkelt: Antti Peltonen, mental trener fra Finland.

Annonse:

- Jeg har vært en del av profesjonell fotball i 25 år, men har aldri opplevd en slik varme, omsorg og tillit som her i Raufoss Fotball. Både spillere, trenere og støtteapparat har vist meg stor tillit fra første dag i klubben, forteller den 39 år gamle finnen.

 

Imponerende merittliste

Antti Peltonen har ei merittliste som kan ta pusten fra noen hver.

- Jeg spilte profesjonell fotball i Finland i 10 år. I tillegg var jeg to år i England og Irland, og har også kamper for U15 til U21 for Finland, innleder Raufoss Fotballs mentaltrener.

For 17 år siden startet han på utdannelsen som mental trener. Og for mer enn 10 år siden var han den første som begynte å praktisere som mentaltrener i finsk fotball.

- Jeg jobbet i sju år som «Sport Therapist» i spillerforeningen i finsk fotball. Siden har jeg utdannet «coacher» og jobbet med trenere og spillere i en rekke ligaer over mange år, forteller finnen.

 

Riktig valg

Forrige vinter var han i dialog med både en klubb i tyrkisk eliteserie og en i Allsvenskan, uten at det kom noe konkret ut av det.

- Mitt hovedmål var å finne en klubb i Skandinavia hvor jeg følte jeg kunne ta neste skritt i min karriere. Så da daværende assistenttrener Oriol Segura kontaktet meg i sommer og lurte på om jeg fortsatt var ledig, ble jeg overbevist om at Raufoss Fotball var det rette for meg etter å ha tatt en prat med Fredrik, Jørgen og Oriol. Raufoss er kanskje ikke den største klubben i norsk toppfotball, men har definitivt potensiale med tanke på de fantastiske folka som jobber her, forteller Antti.

Dermed satte han kursen mot Raufoss midt i årets sesong, og har aldri angret på det valget.

Annti trening med gutta.jpg
Coaching på feltet. (Foto: Marius Mykleset)

150 «coaching sessions»

- Etter at jeg første gang kom hit til Raufoss i juni i år, har jeg tilbrakt til sammen seks perioder i klubben. Hver gang har jeg forsøkt å se så mange treninger og kamper som mulig. I løpet av disse fem månedene siden midten av juni har jeg hatt 150 «coaching sessions» pluss mange andre, korte samtaler og meldinger med spillere og trenere her, sier mentaltrener Peltonen.

Han er ikke i tvil om at det er mye å hente mentalt for både spillere og trenere innen fotballen.

Etter å ha jobbet med hundrevis av spillere og trenere i mange klubber gjennom en årrekke, vil jeg hevde at «sport psychology» er et av de største, om enn ikke det aller største aspektet i både spillere og treneres utvikling.

— Antti Peltonen, Mental trener Raufoss Fotball

 

Beæret

Finnen legger ikke skul på at han har blitt godt mottatt og funnet seg til rette i Raufoss Fotball.

- Jeg er veldig beæret og stolt over å kunne fortsette «min reise» med Raufoss også i 2024. Jeg har fått sterke følelser for klubben, først og fremst fordi Raufoss Fotball ga meg muligheten til å fortsette karrieren utenfor hjemlandet.

Folkene han har møtt i klubben har også betydd mye.

- Fra dypet av mitt hjerte ønsker jeg å si tusen takk til Fredrik, Jørgen, Rickard, spillerne, støtteapparatet og alle andre i klubben. Mitt største ønske nå er å gi noe tilbake til alle i Raufoss Fotball og hjelpe klubben til å ta neste steg i utviklingen, avslutter en beæret Antti Peltonen.

Antti og Jørgen.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 18.11.2023
Skrevet av: Tommy Gullord/ Foto: Marius Mykleset